Toyota a Yamaha představí vozidla nové generace

Společnosti Toyota a Yamaha Motor spolupracují na vývoji vozidel příští generace, která budou schopna vzájemné komunikace a přispějí k rozvoji budoucí mobilní společnosti. Součástí této spolupráce je společné představení elektřinou poháněného konceptu určeného k dojíždění a schopného komunikovat, a dále konceptu „jízdního kola s přídavným elektrickým pohonem“.

Tříkolka/elektroskútr EC-MiuL ze společné dílny Toyota/Yamaha.
foto: Toyota

Uvedené koncepty budou vystaveny na 42. tokijském autosalonu 2011, který se pořádá v prostorách mezinárodního výstavního centra Tokyo Big Sight od 30. listopadu do 12. prosince. Vozidla budou vystavena na stánku TMC v části expozice Smart Mobility City 2011.

Spolupráce společností TMC a Yamaha Motor má tři hlavní cíle. Prvním je včasné vybudování komplexní informační infrastruktury, v jejímž rámci by vozidla vyráběná firmami TMC a Yamaha Motor mohla sdílet stejnou dobíjecí infrastrukturu a začlenit se do systému Toyota Smart Center.

Druhým cílem je zavést nové systémy přepravy, včetně řešení podporujících systémy sdílení vozidel. Třetím cílem je snížit vývojové náklady na služby IT. Obě společnosti plánují zanedlouho spustit ověřovací zkoušky se zaměřením na možné komerční využití produktů schopných vzájemné komunikace a souvisejících služeb IT.

Pro vybraná vozidla vyráběná firmou Yamaha Motor budou k dispozici navigační a telematické služby pro vozidla s využitím inteligentních telefonů a Wi-Fi připojení. Prostřednictvím těchto systémů se budou předávat informace o umístění dobíjecích stanic, jejich dostupnosti a dokončení dobíjecího cyklu.

PAS-WITH

Obě společnosti budou rovněž pracovat na dalším rozšiřování dobíjecí infrastruktury, jako jsou např. dobíjecí stanice „G-Station“, jež bude poskytovat Toyota Media Service Corporation pro elektromobily a vozy typu PHV ( ), a které mohou být využívány jednostopými i dvoustopými vozidly.

Kromě toho se budou nabízet nejrůznější druhy služeb souvisejících s komunikací, včetně distribuce informací o sdílení vozidel (rezervace vozidel, stav dobíjení/autentizace a platby), ale též odesílání diagnostických informací pro účely údržby vozidel.

Firmy TMC a Yamaha Motor již od roku 1967, kdy byl spuštěn společný vývojový projekt Toyota „2000GT“, pěstují silné pracovní vazby v mnoha různých oblastech, jako je např. vývoj a výroba vysokovýkonných motorů a automobilových součástí. Obě společnosti nyní plánují rozšířit spolupráci na poli vozů příští generace schopných vzájemné komunikace.

tisková zpráva

Napsat komentář