VIDEO: Toyota ukázala Prius c – hybridní hatchback

Dva týdny před začátkem autosalonu v Tokyu automobilka Toyota představila výrobní verzi malého hybridu Prius c. V Japonsku se bude prodávat pod jménem ‘Aqua’. Má nabídnout spotřebu 5,6 l/100 km.

Dost možná nejdůležitějším parametrem nového Priusu c bude cena.
foto: Toyota

Prius c rozšiřuje rodinu hybridních vozů Prius. Toyota tak nabídne jak klasický Prius liftback, brzy už v plug-in verzi, tak kombík a nyní nově i tento hatchback. Velikostí se nejvíce podobá modelu Toyota Yaris.

Hybridní pohonný systém Hybrid Synergy Drive se ve voze Prius c podívá do zcela nového segmentu. Toyota očekává spotřebu ve městě pod 5,6 l/100 km, a to nejen díky hybridnímu pohonu, ale i skvěle zpracované aerodynamice.

Standardní výbavou vozu poháněného 1,5l benzinovým agregátem a elektromotorem bude kromě dalšího vybavení i devět airbagů. Svůj americký debut zažije Prius c na autosalonu v Detroitu v lednu 2012.

Rozměry auta jsou délka 3995 mm, šířka 1695 mm, výška 1445 mm a rozvor 2550 mm. Auto je pětimístné a kombinovaná spotřeba podle japonského měřícího cyklu by měla klesnout pod 3 l/100 km, reálně tedy kolem 4 l/100 km.

Prius c je jednou z pěti světových premiér značky Toyota na autosalonu v Tokyu. O dalších budeme informovat v příštích článcích.

tisková zpráva

3 Comments on “VIDEO: Toyota ukázala Prius c – hybridní hatchback”

Napsat komentář