Autosalon Tokyo 2011: Toyota s pěti světovými premiérami

Jednu světovou premiéru automobilky Toyota na domácím autosalonu v Tokyu jsme odhalili už včera. Je jí Prius c, hybridní hatchback. Toyota má ale v rukávu další trumfy. Auto na vodík FCV-R, malý elektromobil FT-EV III a další.

Toyota Fun-Vii – květinový koncept elektromobilu budoucnosti, ve které jsou „lidé, auta a společnosti propojení“.
foto: Toyota

Auto na vodík v podobě FCV-R je nejnovější iterací dlouhodobě vyvíjeného projektu FCHV a FCHV-adv. Tento koncept by údajně měl přijít na trh už kolem roku 2015. Jde o čtyřmístné auto s dostatečným zavazadlovým prostorem.

Vysokotlaká 70 MPa nádrž na vodík nyní poskytuje palivo pro dojezd až 700 km. Rozměry auta jsou: 4745 mm délka, 1790 mm šířka, 1510 mm výška a 2700 mm rozvor.

Malý elektromobil FT-EV III je již třetí generací tohoto vozu, který je postaven na malém městském autě . je vybaven lithium-iontovou baterií s max. dojezdem 105 km. Toyota chce uvést na trh příští rok. Hlavním konkurentem bude Smart ED automobilky Daimler.

Rozměry malého elektromobilu FT-EV III jsou 3110 mm délka, 1680 mm šířka (!), 1500 mm výška a 2000 mm rozvor. Místa je v něm pro čtřyři!

Toyota Fun-Vii je název prozatím utajovaného konceptu, který bude velmi pravděpodobně stejně šílený, jako koncepty od Daihatsu či Suzuki. Podle Toyota má přinášet vizi budoucnosti, ve které jsou “lidé, auta a společnosti propojeni”. Jako kdyby už nebyli?!

Japonskou premiéru zažije také Prius plug-in hybrid, Ten přijde na trh začátkem příštího roku. Dojezd čistě na baterie má být 23,4 km. Více viz náš test Prius plug-in hybridu.

42. ročník autosalonu v Tokyu proběhne od 3. do 11. prosince 2011.

tisková zpráva

One Comment on “Autosalon Tokyo 2011: Toyota s pěti světovými premiérami”

Napsat komentář