Pancéřovaný elektrický roadster Jo-Mojo

Lotyšská automobilová společnost Dartz se už podruhé spojila s designérským studiem Gray, aby společně vytvořili neobvyklý elektrický . Mimořádnost malého sporťáku Jo-Mojo spočívá především v jeho schopnosti úspěšně vzdorovat projektilům vypálených z většiny konvečních střelných zbraní.

V elektrickém roadsteru Jo-Mojo budete naprosto v bezpečí. Je pancéřovaný a má neprůstřelná kola.
foto: Dartz

Dvoumístný elektrický roadster Jo-Mojo vychází ze své benzínové verze Mojo a jak uvádí výrobce, tyto jsou primárně určeny pro pohyb po sluncem zalitých silnicích Francouzské riviéry a jiných podobných lokalit.

Pod opancéřovanou karoserií se bude ukrývat s výkonem 80 koní a točivým momentem 122 Nm. Zvýšená hmotnost sporťáku se projeví menším zrychlením.

Z nuly na sto se roadster rozjede za 9,5 vteřiny a maximální rychlost se ustálí na hranici 200 km/h.

Informace o typu použitých baterií nejsou dosud známy, avšak jisté je, že celé řešení bateriového systému včetně zatahovací má na starosti společnost Sidrabe. Ta je známá především na území bývalého Sovětského svazu, coby výrobce speciálních povlaků na skla.

Samostatnou kapitolu tvoří už zmíněná bezpečnostní výbava , neboť vůz bude vybaven pancéřováním používaným větších monster jako je například ruský Combat T-98. Jistotu dodávají řidiči i neprůstřelná kola vyrobená patentovanou technologií.

Jo-Mojofoto: Dartz

Při pohledu na otevřený roadster může někdo zapochybovat, zda-li má všechno toto zabezpečení nějaký smysl. Ovšem majitel společnosti Dartz, Leonard F. Jankelovič, si s tím evidentně hlavu neláme a hodlá obrněný elektromobil představit příští rok na luxusním autosalonu Top Marques v .

Odhaduje se, že by se cena elektrického roadsteru Jo-Mojo mohla pohybovat někde okolo částky 40 000 amerických dolarů. Pravdu se však asi dozvíme až na konci druhého čtvrtletí příštího roku, kdy by měl začít plánovaný prodej.

Napsat komentář