Toyota a Microsoft pracují na telematickém systému nové generace

a na včerejší tiskové konferenci oznámily uzavření strategického partnerství a plánu vybudovat globální platformu příští generace pro telematické služby TMC postavenou na platformě Windows Azure. Telematika je spojením telekomunikací a informačních technologií ve vozidlech; může zahrnovat systémy , hospodaření s energiemi a další multimediální technologie.   

Obě společnosti v rámci tohoto partnerství společně investují 1 mld. jenů (cca 12 mil. USD) do firmy Toyota Media Service Co., která je dceřinou firmou TMC nabízející digitální informační služby uživatelům vozů Toyota.

Záměrem obou společností je vyvinout a implementovat telematické systémy na platformě Windows Azure zahrnující Windows Azure a Microsoft SQL Azure.

Aplikace by měla začít v roce 2012 u a vyráběných TMC. Cílem TMC je vybudovat do roku 2015 ucelenou globální platformu typu cloud, která bude poskytovat pokročilé, ale současně i cenově dostupné telematické služby všem uživatelům vozů Toyota po celém světě.

V rámci svých aktivit na poli „chytrých sítí“ zaměřených na globální snižování uhlíkové stopy díky hospodárnému nakládání s energiemi již TMC testuje v Japonsku svůj pilotní program Toyota Smart Center, který zajišťuje integrované řízení spotřeby energie propojením lidí, a .

TMC věří, že společně s rostoucí oblibou a s pohonem typu plug-in budou takové systémy ve snaze o hospodárné nakládání s energiemi vyšší měrou spoléhat na telematické služby.

Společnost Microsoft se může pochlubit dlouhou historií poskytování platforem a služeb v oblasti , včetně systémů zprostředkujících informace a zábavu na palubě postavených na platformě Windows Embedded Automotive, palubních mapovacích služeb s vyhledávačem Bing a hlasovou aplikací Microsoft Tellme, stejně tak jako řady dalších zákaznických řešení.

„Oznámené partnerství s TMC je dobrým příkladem toho, že nepolevujeme v našich investicích do automobilového průmyslu a zasazujeme se o podporu služeb, které jsou pro zákazníky důležité,“ uvedl Steve Ballmer, výkonný ředitel Microsoftu.

„Opět to potvrzuje správnost koncepce cloudu, neboť Windows Azure poskytne rozšiřitelnou platformu, kterou TMC potřebuje k zajišťování telematických služeb pro své vozy po celém světě,“ dodal Ballmer.

„Toto nové partnerství mezi a Toyotou je důležitým krokem na cestě k lepší budoucí mobilitě i hospodaření s energiemi pro zákazníky celého světa. Vytváření hospodárnějších a ekologicky šetrnějších produktů bude představovat náš přínos pro společnost,“ uvedl Akio Toyoda, prezident TMC.

„Ke splnění tohoto cíle je důležité vybudovat spojovací nový článek mezi automobily, lidmi a inteligentními systémy pro centrální hospodaření s energiemi,“ dodal Toyda.

tisková zpráva

3 Comments on “Toyota a Microsoft pracují na telematickém systému nové generace”

    1. Mě to potěší pokud
      Mě to potěší pokud vznikne dobrý produkt. Visty jsem na slabých PC moc nemusel, ale W7 (a mnohé další MS produtky) už je pro mě ideál, tudíž nemám ten freecoolinovský názor, že MS dělá často zmetky. Ostatně i příšernost (pro mě) jménem Internet Explorer se hodně zlepšil.

Napsat komentář