Škoda City Car – malé auto z Mladé Boleslavi

si užívá obnoveného globálního růstu. V únoru česká automobilka prodala 63 800 aut po celém světě. V pondělí proběhla velká tisková konference, kde šéf Škody mimo jiné nastínil podrobnosti o novému modelu malého auta City Car.   


Škoda City Car bude nejspíš skutečně založena na konceptu (viz. obrázek). Podle Vahlanda bude automobilka dodávat pouze s malými šetrnými benzinový motory. Diesely čeká ústup do sféry a .

City Car není finální název vozu, pouze dočasné označení. Konečné jméno nového malého auta zveřejní Škoda „ve správný čas“. Má jít o auto především pro mladé matky, studenty či ti, kteří dojíždějí do města.

Škoda City Car půjde do prodeje v ještě letos. A to za cenu mezi 170 až 190 000 Kč. Jisté je, že cena bude pod 200 000 Kč, což je jakási psychologická hranice pro levná auta.

Na další trhy se dostane teprve v roce 2012. Zjevně bude určeno především pro Indii, Čínu, obecně rychle rostoucí Asii, ale také Evropu.

Výrobní verze má být představena letos na . Prodávat se bude v tří- i pětidveřové verzi. Cílem automobilky je každý následující rok představit alespoň jeden nový model.

Důvody jsou nasnadě. V roce 2010 automobilka ztrojnásobila zisk na 349 milionů euro. Tržby činily 8,692 mld. euro. Vyrobila přes tři čtvrtě milionu automobilů. Příští rok chce představit nový model zapadající mezi modely Octavia a .

Během následujících let má výrazně, až o 25%, vzrůst domácí výroba aut v továrnách Škoda. Cílem je do roku 2018 celosvětové prodeje zdvojnásobit.

5 Comments on “Škoda City Car – malé auto z Mladé Boleslavi”

Napsat komentář