Mitsubishi otevřelo solární dobíjecí stanici pro elektromobily

ve otevřelo pro . Nová dobíječka stojí ve městě Cypress v , u hlavního sídla tamní pobočky Mitsubishi Motors. Je složena z 96 o výkonu 175 W.  

foto: Mitsubishi

Nová solární má být doplňkovým produktem chystaného elektromobilu , který do amerických dorazí letos v listopadu. Prodávat se ale bude až začátkem jako hlavní konkurence pro .

Solární nabíječka a zároveň parkovací místo využívá speciální bezolovnaté s vysokou účinností. Najednou dokáže dobíjet až čtyři , a to ve třech různých módech nabíjení.

Úroveň 1 nabízí v USA běžných 110 V a Mitsubishi i tak dobijete za nepříliš přesvedčivých 22 hodin. Dobíjení úrovně 2 už je 220V a dobijete jím auto za šest hodin. Dobíjení úrovně tři je rychlodobíjení , které dokáže dobít baterii na 80 % kapacity za 25 minut.

6 Comments on “Mitsubishi otevřelo solární dobíjecí stanici pro elektromobily”

  1. No možná neumíš
    No možná neumíš násobit, ale máš pravdu. Ono třeba v našich podmínkách v zimě je to nepoužitelný. 8 panelů o výkonu 230 Wp vyrábělo když jsem se byl podívat na testovací elektrárnu celkem asi 40 watů. když si vezmeš že špičkovej výkon je 1,7 kW a ono to vyrobí tak málo, tak to ty auta nikdy nenabije…

      1. No právě i to je ale
        No právě i to je ale málo. Pokud se tam elektřina někde neukládá …

        A to ještě těch 175W bude Wp, tedy možná špičkový výkon, který jen tak nelze dosáhnout.

        Takže 96 x 175 je 1440 W. Děleno 4 auty je 360W na jedno auto. Pokud tam budou ty iONy, které tam stojí 4.
        Takže iON s 360W nabijete za 44 hodin a den má 24 hodin a co noc kdy nesvítí?

        A kde potom vezmou elektřinu na to rychlodobíjení?

Napsat komentář