Peugeot představil futuristické surfové prkno

Jak nejlépe využít energii oceánů? Každý surfař by vám nejspíš odpověděl jasně: sjíždět ji! Automobilka Peugeot aktuálně na Festivalu rychlosti v Goodwoodu představila unikátní surfové prkno.

Surfové prkno ze dřeva a uhlíkových vláken – značka Peugeot
foto: Peugeot

Peugeot se zúčastnil letošního ročníku Festivalu rychlosti (Goodwood festival of speed) se stánkem „Flowrider Surf Machine“. Designové studio Peugeot Design Lab pro tuto akci vytvořilo ojedinělý koncept surfového prkna GTi.

Jeho designéři se inspirovali radostí z řízení nejnovějších sportovních vozů značky, zejména nového modelu 208 GTi, ale také očekávaného kupé RCZ R a exkluzivního konceptu Onyx.

GTi Surfboard Concept je vyroben ze dřeva, připomínajícího původní surfová prkna, a karbonových vláken, což je základní složka koncepčního vozu Onyx. Ploutve jsou zabudovány co nejblíže seříznuté zadní části plováku. Zadní část byla vyvinuta tak, aby zlepšila reaktivitu a mrštnost plováku a zvýšila tak radost ze surfování.

Přední část plováku je jasně oddělena od zadní. Řídicí zadní část „motion“ je celá z karbonového vlákna, její design působí přesně a technicky. Přední část z přírodního dřeva je elegantní a nese označení „emotion“. Je na ní vyrytý nápis Peugeot GTi.

Peugeot Design Lab je studio typu Global Brand Design. Jeho cílem je vyvíjet silné a soudržné strategie dané značky, které pomohou posílit hodnoty, principy a identitu zákazníka. Jeho hlavním úkolem je vyvíjení produktů a služeb pro externí zákazníky z různých odvětví.

tisková zpráva

One Comment on “Peugeot představil futuristické surfové prkno”

Napsat komentář