iOS do auta: důležitá součást ekosystému Apple

Společnost Apple aktuálně zveřejnila své finanční výsledky za poslední čtvrtletí. Vedle toho šéf firmy znovu jasně řekl, že operační systém pro auta je důležitou součástí ekosystému zařízení Apple.

iOS in the Car – operační systém iOS ve vašem autě
foto: Apple

Zatímco mobilní zařízení v našich rukou jsou stále výkonnější a schopnější, počítačové systémy v autech zůstávají stále tak trochu pozadu. Když chcete kvalitu, musíte si výrazně připlatit. Apple to chce změnit.

V nové verzi svého mobilního operačního systému iOS 7 představí funkci “iOS in the Car”. Ta bude integrovat vaše iOS zařízení jako je nebo s vaším autem. Díky tomu budete moct například využívat hlasové ovládání Siri, volat, vybírat hudbu, posílat a přijímat zprávy nebo se nechat navigovat.

Novinka bude uvedena na trh společně s novým iOS 7 už během tohoto roku. V roce 2014 pak automobilky představí první modely aut, které budou funkci iOS in the Car podporovat. Půjde mezi prvními o značku Honda, dále ale i Mercedes-Benz, Nissan, Acura, Infiniti, Ferrari, Chevrolet, Hyundai, Kia, Volvo, a Jaguar.

Některé modely už dokonce část funkcí podporují. Například nejnovější Chevrolet Spark nabízí funkci hlasového ovládání s pomocí Siri.

Apple

Napsat komentář