Autosalon Tokio 2015: elektrické SUV Mitsubishi eX

Japonské Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid zažívá obrovský úspěch. A to ještě nestačilo dorazit do . Mitsubishi proto chystá další tlak.

Koncept plně elektrického SUV/CUV Mitsubishi eX představený aktuálně na autosalonu v Tokiu
foto: Mitsubishi

Na autosalonu v Tokiu aktuálně Mitsubishi odhalilo koncept nazvaný eX. Ten jde přímo proti vozům jako Tesla Model X a Audi Q6 e-tron.

Elektromobil Mitsubishi eX je vybaven v konceptu zatím relativně malou 45kWh baterií a pohonem všech čtyř kol díky dvěma 70kW elektromotorům. Dojezd má být 400 km, ovšem podle benevolentního japonského měřícího cyklu.

Specifikace konceptu Mitsubishi eX:

Rozměry (d – š – v): 4240 mm x 1780 mm x 1575 mm
Počet míst: 5
Dojezd (dle JC08): 400 km
Max. výkon (vpředu/vzadu): 70 kW/70 kW
Celková kapacita baterií: 45 kWh

Není bez zajímavosti, že vývoj elektromobilů začal v Mitsubishi Motors už v říjnu 1966. Příští rok tedy oslaví první půlstoletí! Mitsubishi byla mezi prvními značkami, které začaly vyrábět elektromobily po roce 2000, a to díky modelu Mitsubishi iMiEV.

Elektromobil Mitsubishi eX byl představen jako koncept. I podle úspěchu Outlanderu do zásuvky lze ale hádat, že jde o vůz, který by se velmi pravděpodobně mohl dostat do výroby. Mitsubishi navíc chystá i další auta do zásuvky, například plug-in hybridní verze modelů ASX a Pajero.

tisková zpráva

3 Comments on “Autosalon Tokio 2015: elektrické SUV Mitsubishi eX”

Napsat komentář