Better Place odhaluje ceny elektromobilu Renault Fluence v Izraeli

Společnost podnikatele se chystá konečně naplno rozjet svůj byznys. První zemí bude . Aktuálně firma ohlásila ceny , který tam bude spolu se svými službami prodávat. bude stát v základní verzi 122 900 šekelů, v přepočtu asi 600 000 Kč.   

foto: Renault
Bohužel není jasné, zda cena zahrnuje baterie (pravděpodobně ano). Tato cena ale zcela jistě nezahrnuje ceny služeb . Ty se budou prodávat samostatně v balíčcích.

Balíček na čtyři roky zahrnuje instalaci a údržbu domácí , volný přístup k veřejným dobíjením stanicím Better Place a síti , navigační služby a další.

, počínaje právě modelem Fluence, jsou mezi prvními, které podporují výměnu baterií ve speciálních stanicích.

Better Place tvrdí, že pro řidiče, kteří ročně ujedou pod 20 000 km bude balíček stát 1090 šekelů měsíčně, v přepočtu asi 5400 Kč. Částka je to na naše poměry vysoká, nezapomínejme však, že Izrael je zdaleka nejdražší zemí středního východu.

Pro řidiče, kteří ujedou ročně až 30 000 km je připravena cena 1599 šekelů. Auta i služby budou v Izraeli k dispozici od konce letošního roku.

One Comment on “Better Place odhaluje ceny elektromobilu Renault Fluence v Izraeli”

  1. Nakup baterii v Izraeli
    Nakup baterii v Izraeli financuje centralna vlada ako sposob na rozvoj elektromobility. Kedze technologia Better Place je zalozena na vymene a nie dobijani baterie, pri vymene by vlastnik baterie o svoju bateriu prisiel a dostal cudziu. Kedze toto bolo mnohymi vnimane ako neprijemne, vlada sa rozhodla prebrat cele financovanie baterii na seba. Spotrebitel si teda kupi elektricke auto bez baterie a to umoznuje podstatne znizit inak vysoku cenu baterie.

Napsat komentář