Čínský hybrid do zásuvky BYD F3DM ujede na baterky až 80 km

Čínské automobilce se doma s ani čistým příliš nedaří. Nedávno se rozhodla exportovat je raději do . Tam už první testovací kusy hybridu do zásuvky BYD F3DM jezdí v .   


BYD jasně vidí příležitost. V se nedávno začal prodávat první plug-in hybrid v podobě a má úspěch. Příští rok přijde také (viz. náš test). Čínská automobilka proto nechce zůstat pozadu.

Velkou výhodou čínského bude cena. Ta by se měla pohybovat kolem 28 800 dolarů, výrazně níž než je cena , nicméně podobně jako je odhadovaná cena .

BYD si představuje, že do roku bude ve Spojených státech prodávat desítky tisíc kusů plug-in hybridu F3DM a e6.

Nyní jezdí v Los Angeles prvních deset testovacích kusů F3DM v pilotním programu. Podle zkušeností jednoho z řidičů, kteří mají možnost jezdit, vydrží energie v zhruba na 80 km v čistě elektrickém módu. Pak se auto přepne do hybridního módu, kdy naskočí spalovací motor.

Podle BYD je oficiální čistě elektrický dojezd hybridu do zásuvky F3DM celkem 60 mil, tzn. necelých 100 km. Řidič si nicméně může kdykoliv během jízdy zvolit, zda pojede v čistě elektrickém módu, nebo v hybridním. To ve Voltu ani v Priusu Plug-in hybrid není možné.

Mimochodem, jedním z investorů do čínské automobilky BYD je i americký miliardář .

4 Comments on “Čínský hybrid do zásuvky BYD F3DM ujede na baterky až 80 km”

Napsat komentář