VIDEO: elektromobil Nissan Leaf ujel 1254 km za 24 hodin

Jen co Nizozemci dostali do rukou, už s ním vyvádějí psí kusy. Roztahují ho na laně – prý se tak nejlépe nabíjí. Anebo s ním jezdí okružní jízdy po a dobíjejí ho v rychlodobíječkách. Ujeli takhle 1254 km za 24 hodin.   

Kdo něco takového spunktoval? Tříčlenná parta elektromobilních nadšenců ve složení Michiel Langezaal, Lars Bech a Wouter Robers. Podle vlastních slov je k tomu vedla především zvědavost a touha zjistit jak se bude chovat při takto vysoké zátěži.

Výsledek? Více než příznivý. Nizozemsko je mezi evropskými zeměmi premiantem v oblasti . Po celé této malé zemi, včetně hlavního města , jsou k dispozici . V některých případech také .

Nebyl tedy problém naplánovat okruh tak, aby bylo možné neustále dobíjet. Jelo se po i běžných silnicích. Výsledek? Auto přestálo na výbornou. Dobíjet se muselo minimálně 12x, přesto baterie ani chladící systém nezaznamenaly žádné problémy.

Dokazuje to mimo jiné jednu věc: Nissan Leaf je skutečné, dospělé auto. Dopravní prostředek pro každodenní intenzivní využívání, který by klidně ustál službu jako . nicméně oficiálně varuje, že příliš časté využívání rychlodobíjení zkracuje životnost baterie.

3 Comments on “VIDEO: elektromobil Nissan Leaf ujel 1254 km za 24 hodin”

  1. Ak odrátam čas za 12x
    Ak odrátam čas za 12x rýchlonabíjanie je to celkom slušná priemerná rýchlosť. Ale Holandsko je nudne rovinatá krajina, takže asi u nás nedosiahnuteľné…
    Zišla by sa batéria s väčším dojazdom, aby cestovanie na dlhšie trasy nemuselo mať toľko zdržaní. Inak v pohode.

Napsat komentář