Velká jarní cyklojízda 2011

Vítáni jsou všichni Pražané a Pražanky, stejně jako přespolní milovníci ladného pohybu kolmo ulicemi měst, kteří toho večera osedlají jednu z mnoha pestrých forem velocipedů a koloběžek. Velká jarní cyklojízda 2011 startuje ve čtvrtek 28. dubna jako tradičně z náměstí Jiřího z Poděbrad. Sraz v 18:00.   


projede centrem a plynulým průjezdem  bez jediného zastavení přes Nuselský most připomene možnost, kterak rekordně levně a účinně navýšit počet jeho možných uživatelů přeměnou na olbřímí .

Rozvážným tempem, převážně po rovince či z kopečka, poputuje dál přes Pankráckou pláň, aby zavedla své účastníky do Podolí, ke stromu života Prahy – k řece Vltavě. Plynulou jízdou k jihu, dovede nás cyklojízda k mostu, kvůli kterému by tam, na rozdíl od nás, Joachime Barrande zcela určitě svou cestu nevážil.

Vyjedeme na něj, přejedeme přes něj a spustíme se ulicí Strakonickou zpátky ku Praze. Tu na nás už však vyčkává  naše destinace cílová, svatostánek kultury, místo k spočinutí, továrna setkávací – MeetFactory. Tam se zároveň budete moct přihlásit ke kampani Do práce na kole.

Chystá se flotila tandemových kol a lehokol! Pořadatelé prosí tandemisty a lehokolaře, aby se shromažďovali a u cyklosauny a drželi se za ní.

Stručný program:

18:00 sraz na náměstí Jiřího z Poděbrad
18:30 cyklojízda vyjíždí z Jiřího z Poděbrad
20:00 po dojezdu do MeetFactory neoficiální zahájení kampaně Do práce na kole a registrace/rozjížďky goldsprintu
21:00 koncert DVA www.2dva.cz
22:00 finále goldsprintu
22:30 začátek live setu DJ Stevie Weenieho a Hello Siberia DJ

Během večera bude slavnostně otevřena rezidence Bajkazylu.

Mimochodem, dva dny před Velkou jarní cyklojízdou, v úterý 26. dubna od 20:30 (tedy DNES!), proběhne v kině Světozor další filmový večer s Auto*Matem. Tentokrát na téma ženské elegance při jízdě na kole v kontrastu s přetrvávajícím stereotypem sportovního elastického dresu jako jediného  možného oděvu pro jízdu.

Projekce filmu Kráska a bicykl (Beauty and the Bike) proběhne v angličtině a němčině s českými titulky.

cyklojizdy.cz

Napsat komentář