Závodní tým Toyota Racing zpět v plné síle na okruhu

Závodní tým Toyota Racing je připraven v plné síle na závod 6h Fuji, pořádaný přímo na domácí půdě týmu v rámci šestého kola světového šampionátu vytrvalostních soutěží FIA WEC. Posádka vozu č. 7 ve složení Alex Wurz, Nicolas Lapierre a Kazuki Nakajima se vrací obhájit titul po loňském vítězství, kterého v Japonsku ve velmi napínavém závodu dosáhla.

Závody pod horou Fuji nabízejí spektakulární záběry
foto: Toyota

Posledním výsledkem této jezdecké sestavy bylo čtvrté místo v proslulém závodu 24h Le Mans. Ambiciózní účast týmu TOYOTA Racing na jeho domácí půdě pak doplňuje sesterský vůz TS030 HYBRID č. 8 s jezdeckou sestavou Anthony Davidson, Sébastien Buemi a Stéphane Sarrazin.

V posledním závodu na Circuit of the Americas v Austinu, kde vůz č. 8 bojoval o vítězství až do samotného závěru, nakonec tým získal druhé místo; nyní TOYOTA Racing plánuje v Japonsku opět usilovat o nejvyšší příčku.

Okruh Fuji Speedway leží pouhých 20 kilometrů od Technického centra Higashifuji, kde probíhá vývoj systému pohonu TOYOTA HYBRID System-Racing.

Na okruhu Fuji Speedway jsou oficiálně stanoveny zóny pro brzdění hybridním pohonem a rekuperaci energie; dle pravidel budou moci piloti čtyřikrát využít hybridní výkonovou posilu 300 k umožňující dosáhnout vyšší akcelerace.

tisková zpráva

Napsat komentář