Tesla Roadster opět vítězí v alternativní Rallye Monte Carlo

Podruhé v řadě zvítězil sportovní v aternativní . řídil bývalý závodník Erik Comas. Na jedno nabití ujelo celkem 450 km.   


Bývalý závodník dnes vlastní flotilu celkem pěti elektromobilů Tesla Roadster. Pro závod si vybral model v arktické bílé. Jeho firma Roadstery pronajímá pro speciální akce.

„Díky neuvěřitelné šetrnosti Roadsteru jsme byli schopni v sobotu schopni ujet více než 450 km Na silnicích dnes nejezdí nic podobného,“ nechal se slyet Comas. „Příští rok přihlásím všech pět Roadsterů, které vlastním,“ dodal.

Celková délka byla přes 800 km. musela mimo jiné vyšplhat až do nadmořské výšky 1230 metrů vršku Col du Corobin. To výrazně prověřilo jejich schopnosti.

Vítězství přichází právě v době, kdy automobilka oznámila, že jejích více než 1500 prodaných elektromobilů Tesla Roadster už po celém světě najelo více než 16 milionů kilometrů.

Oficiálně dokáže Tesla Roadster ujet na jedno nabití 340 km. Mnoha řidičům už se ale podařilo tuto vzdálenost výrazně překonat. Rekord je zatím 555,5 km. To vše poměrně snadno vyvrací pomluvy pořadu Top Gear o nedostatečném dojezdu.

PRNewswire, foto: acm.mc

One Comment on “Tesla Roadster opět vítězí v alternativní Rallye Monte Carlo”

Napsat komentář