Rallye Český Krumlov tentokrát také s hybridy a elektromobily

Už ve dnech 25. až 26. května se pojede výroční 40. závod Rallye Český Krumlov. Tentokrát se návštěvníci legendární akce dočkají i zajímavé novinky, kterou se pořadatelé inspirovali v . Součástí akce bude také 1. Rallye Český Krumlov Electric and New Energies, kde se můžete seznámit s novými automobily, které pohání buď čistě jen elektřina nebo hybridní pohon.

Vůz Fiat Abarth na fotce z minulého ročníku závodu rozhodně nepatří mezi alternativy. Na ty se mohou těšit teprve návštěvníci letošního jubilejního 40. ročníku.
foto: Rallye Český Krumlov

Na pořádání rallye se účastní také Střední průmyslová škola strojní Tábor nebo Vyšší odborná škola automobilní z . Oba ústavy totiž na vlastních elektromobilech také pracují. Vedle vlastních vozidel jsou také k dispozici vystavené důležité součásti příslušenství, například nabíjecí stanice nebo plnicí stanice z Jikovu.

Nejzajímavější ale zůstávají samotné automobily. Pojedou i po trati rychlostní superspeciálky na českobudějovickém výstavišti, tady se představí v pátek odpoledne a v sobotu dopoledne.

Je tak možné porovnat například vozy Peugeot, ať už hybridní nebo čistě elektrické, stejně tak sesterský Citroën . To jsou městské dodávky s nulovými emisemi z provozu, ale Peugeot disponuje i hybridem v karoserii osobních aut a SUV.

Nejstarší a první je Toyota Prius, ta už jezdí v provozu víc než deset let. Je tak zároveň nejprodávanějším hybridem a dočkala se už i faceliftu. Právě ten se zde představí.

Zajímavá ale bude určitě i elektrická z Vysokého učení technického v Brně a další. Pro návštěvníky bude lákavé se v na výstavišti svézt a na vlastní kůži se přesvědčit, jak nová technika funguje.

Zkrátka ale nepřijdou ani ti, co do Budějovic nepojedou, ale zúčastní se slavnostního cíle na rampě v Jelení zahradě v Českém Krumlově. I sem totiž auta dojedou a přejedou také cílovou rampu.

1. Rallye Český Krumlov Electric and New Energies zakládá novou tradici, takže i v budoucnu se při jedné příležitosti uskuteční vlastně tři podniky – kromě vlastní Rallye Český Krumlov ještě RC Rallye Český Krumlov, přehlídka rádiem řízených modelů sportovních aut a právě tato novinka.

tisková zpráva

2 Comments on “Rallye Český Krumlov tentokrát také s hybridy a elektromobily”

Napsat komentář