Vodafone v České republice využije elektromobily, postaví dobíjecí stanice

Vodafone je první velkou firmou v , jejíž zaměstnanci budou moci ke služebním cestám využívat . Operátor rozšiřuje svůj hybridní vozový park o první elektromobil , který ve spolupráci s automobilovou společností provozuje energetická společnost . Právě od ní bude mít Vodafone dlouhodobě zapůjčen.   

„Elektromobil je dalším příkladem praktického využití technologií k ohleduplnějšímu chování k . Navíc s ním řidiči ve městě i daleko lépe zaparkují,“ řekl senior manažer společenské odpovědnosti Přemysl Filip a dodal: „Kromě smart ed využíváme například i pět , kterými naši zaměstnanci jezdí už od roku 2008.“

Smart ed bude standardní součástí vozového parku Vodafone a využívat ho budou moci všichni zaměstnanci, kteří si o něj požádají.

„Společnost E.ON již v současné době poskytuje společnosti Vodafone dodávky EKO Elektřiny, tedy elektřiny vyrobené z , kterou Vodafone využívá pro provoz své sítě. Spolupráce v oblasti je dalším krokem k naplňování energeticky úsporného hospodaření společnosti,“ uvedla Eva Šelepová, manažerka projektu Smart Mobility z E.ON.

Smart ed je ideálním vozem do městských ulic, zejména díky svému bezemisnímu provozu a nízké hlučnosti. Dokáže jet maximální rychlostí až 100 km/h a jeho dojezd na jedno nabití je téměř 140 km.

Elektromobil lze nabít z běžné elektrické sítě a plné dobití trvá přibližně sedm až osm hodin. U s tzv. rychlonabíjením se čas dobíjení výrazně zkrátí.

První E.ON veřejná dobíjecí stanice pro elektromobily již stojí v centru nákupním centru Galerie Vaňkovka.

Vodafone proto hodlá podpořit rozšíření vozů na elektrický pohon právě výstavbou veřejné dobíjecí stanice v podzemních garážích přímo v areálu centrály Vodafone na Vinici. Jak veřejná, tak druhá neveřejná stanice pouze pro potřeby Vodafone by podle plánu měly být ve spolupráci s E.ONem v provozu do několika týdnů.

tisková zpráva

Napsat komentář