Nový hybridní sportovec Chevrolet Miray

Jihokorejská pobočka společnosti se na domácím autosalonu v Soulu prezentuje v dobré kondici a představuje koncept pro rok 2011 s názvem Chevrolet Miray. zaujme nejen svým dravým designem a robustným pojetím.   

Miray (což korejsky znamená „budoucnost“) byl vytvořen speciálně k oslavě stoletého výročí vzniku značky . Jedná se o dvousedadlový navržený GM Advanced Design studiem, sídlícím právě v jihokorejské metropoli. Návrhářské studio prozradilo, že se při tvorbě Miray nechalo inspirovat modely vozů Corvair Super Spyder z roku 1962, Monza SS z roku 1963 a také designem moderních stíhaček.

Čtyřmetrová sportovní studie disponuje , s možností používat k jízdě pouze elektřinu. Přední nápravu pohání dvojice 15kW elektromotorů, jenž využívají energii 1,6kWh lithium-iontových akumulátorů. Ty se dobíjejí prostřednictvím brzdění.

Naproti tomu zadní kola čerpají sílu z benzínového přeplňovaného čtyřválce s objemem 1,5 l. Není bez zajímavosti, že přední a zadní kola mají rozdílné rozměry. Přední náprava je osazena velkými 20 palcovými koly a zadní jsou ještě o jeden palec větší.

Miray je navíc vybaven dnes už standardním systémem, který svou prací přispívá k jeho nízké spotřebě. Podle Chevroletu se městská spotřeba dostane na pouhých 3,92 l/km a mimo město je ještě o 0,2 l/km nižší.

Pro interiér byly zvoleny luxusní materiály kůže, hliníku a bílé tkaniny. Popsat slovy jak zajímavě Miray vypadá, by bylo asi nesmírně obtížné a tak si raději udělejte představu z poskytnutých fotografií.

Napsat komentář