Yamaha Motobot: když motorku neřídí člověk, ale robot

Boston Dynamics vyrábí humanoidní (a psí) roboty, kteří můžou sloužit jako záchranáři. Nedávno se objevil robotický terminátoří traktor. Ale co takhle robot, který řídí motorku? Představujeme Motobota!

Modrý motobot tak trochu připomíná roboty Transformers
foto: Yamaha

Projekt Yamaha Motobot byl představen už na 44. autosalonu v Tokiu 2015. Podobně jako má Honda svého robota Asimo, chtěla i Yamaha předvést co všechno v robotice umí.

Motobot dokáže řídit motorku rychlostí až 200 km/h. Nejde ale jen o technologickou ukázku. Yamaha chce získat cenné informace a základní technologie pro nové podpůrné a bezpečnostní systémy pro své motorky.

Motobot je dokonalá kopie lidského motocyklového jezdce. Umí mačkat spojku a brzdu, stejně jako řadit. Při testech však využívá ještě vodící kolečka, aby se jakožto cenný kus techniky v případě nehody nepoškodil.

Yamaha

5 Comments on “Yamaha Motobot: když motorku neřídí člověk, ale robot”

    1. To že roboti berú ľudom
      To že roboti berú ľudom prácu by až taký problém nebol, keby mali páni továrnici povinnosť za nich odvádzať dane a sociálku, ako za ľudí. Potom by sa možno mohli ľudia venovať ušľachtilejším činnostiam (bez obáv o dôchodok, alebo minimálny príjem), než len „navliekaniu goráliek na nitku“ v troj-smenných prevádzkach v montovniach.

      1. Tuhle – s prominutím –
        Tuhle – s prominutím – hovadinu na entou (a to jsem diplomat)jste vyčetl z nedávné zprávy Evropské komise, stejně jako já.
        Takže pokud vlastníte doma, stejně jako já, vysávacího robota iRobot Roomba a vytíracího robora iRobot Scooba, tak bychom podle představ levičáckých darmošlapů a budižkničemů z Brusele měli oba odvádět měsíčně minimálně každý 6 tisíc Kč jako daně a sociálku za 1 jimi nahrazenou uklízečku v domácnosti, které bychom určitě jinak platili minimální mzdu dle představ marxistky Marksové z MPSV 11 tisíc měsíčně. Neboli 36% odvod z hrubé mzdy zaměstnavatel, 11% odvod z hrubé mzdy zaměstnanec a 15% daň z příjmu ze superhrubé mzdy zaměstnanec, což je de facto 23%. Aby měli papaláši co rozhazovat, s čím korupčnit a za co žít.
        Tak tohle, soudruhu, můžeš zažít klidně ještě stále na Kubě a v Severní Koreji. zájezdy se tam stále pořádají. Ale nám to tu netahej. Ona ta protestní mládež z barikád ze studentských levičáckých protestů 60.let v Západní Evropě, co dnes bohužel EU vede a uskutečňuje si své vlhké socialisto-komunistické sny, protože reálný socík nezažili, půjde už velmi brzy od válu. A je jedno, jestli je odstaví (v lepším případě pro nás) vlastní obyvatelstvo nebo jimi samými ve velkém do EU exportovaní létající Čestmíři, co se tak rádi vyhazují do vzduchu (v horším případě pro nás, páč budeme součástí odstavovací operace na straně odstavených). V tom druhém případě přijdeš buď o hlavu nebo za právo na život budeš platit hezké výpalné, jak káže Korán. Ovšem budeš muset prohlásit, že jsi jinověrec, protože nevěřící psi nemají ani právo na život za peníze.
        Výhodou předchozího je, že Tě soudruhu nebude muset trápit nahrazování lidské práce roboty, protože tohle v reálném středověku 7.století nefrčí a navíc je nebude mít kdo sestrojit.

Napsat komentář