Polovina elektromobilů Tesla Model S se prodá v Kalifornii

Nejnovější statistika ukazuje, že témeř polovina (45 %) elektromobilů Tesla Model S prodaných v se uhnízdí „doma“ v Kalifornii. S velkým odstupem následují Florida a .

Elektromobil Tesla Model S na pobřeží Tichého oceánu. Tam se ho ostatně prodá nejvíc.
foto: Tesla Motors

Magazín InsideEVs provedl výzkum v oblasti prodeje nových elektromobilů Tesla Model S ve Spojených státech. Výsledky jsou překvapivé. Kolem 45 % elektromobilů Model S se totiž prodá doma v Kalifornii.

Na dalších devět států USA připadá téměř 33 % prodejů, zatímco zbylých 40 spíše vydá za téměř 22 %. Po Kalifornii následuje s velkým odstupem Florida (7,3 %), Texas (5,8 %), Washington (4,6 %), Illinois (4,3 %), New York (3,6 %), New Jersey (3,3 %) a Arizona (1,9 %).

Bez zajímavosti není ani fakt, že se v USA začíná rozmáhat prodej ojetých elektromobilů Model S. Jen v červenci 2015 jich změnilo majitele celkem 1600. Pomohla tomu i samotná Tesla, když spustila na webu bazar elektromobilů Model S.

Zajímavé je přitom podívat se na podíl jednotlivých států na prodejích ojetých vozů Model S v jednotlivých státech. V Kalifornii je to 30 %, zatímco ve Washingtonu 8,9 %. Tedy dvojnásobek proti podílu nově prodaných aut. A podobné je tomu i v dalších osmi státech z „významnějšího“ balíku.

9 Comments on “Polovina elektromobilů Tesla Model S se prodá v Kalifornii”

      1. To je ale velký omyl, nikdo
        To je ale velký omyl, nikdo na světě nenabíjí na chuperchargeru zdarma!!!!!! Cena elektřiny je předplacena v nákupce vozu za komoditní cenu a je jí tolik, že by pokryla LC vozidla !!!! Přijde mi, že u řady lidí je obdiv Tesly natolik bezmezný, že jsou mimo realitu…bohužel..

Napsat komentář