Závodní elektromobil Lola-Drayson B12/69EV plní očekávání. Má rekord z Goodwoodu.

Společnost Drayson Racing zažila elektrizující debut se svým závodním Lola-Drayson B12/69EV na letošním dvacátém festivalu rychlosti v anglickém hrabství Goodwood. Před sto osmdesáti tisíci fanoušky ustanovil závodní prototyp B12/69EV další historický mezník elektromobility v podobě nového rychlostního rekordu mezi elektromobily.

Elektromobil Lola-Drayson B12/69EV nebyl při závodění skoro slyšet, jak ostatně můžete posoudit sami z přiloženého videozáznamu.
foto: draysonracingtechnologies.com

Závodní vůz Lola-Drayson B12/69EV s fungoval zcela bezchybně po celý soutěžní víkend, což pouze potvrdilo velkou spolehlivost elektrických automobilů. Ohromná sílá 850 koní vzbuzovala velkou pozornost veřejnosti nejen na závodní dráze, ale i mimo ní.

Zmiňovaný padl ve druhém měřeném čase v neděli 1. července a činil 53,91 vteřiny, což zajistilo elektromobilu B12/69EV celkové jedenácté místo. Ovšem mezi elektromobily už nikdo rychlejší nebyl. Pro srovnání uveďme, že v loňském roce zajela Tesla Roadster na stejné trati o něco horší čas 58,77 vteřiny.

Tým Drayson Racing byl velice spokojen nejen s dosaženými výsledky, ale také s dojezdem elektromobilu a bezdrátovým systémem nabíjení . Průkopník zelených technologií Lord Drayson o tom řekl: „ bylo prostě fantastické. Jakmile trať vyschla a my mohli využít všechen kroutící moment elektrického pohonu, naše časy se stále zlepšovaly. Jsem rád, že jsem dosáhli rekordu při našem prvním veřejném vystoupení.“

Festival rychlosti v hrabství Goodwood je jednou z nejprestižnějších veřejných akcí svého druhu v . Výrobci, konstrukční týmy a sběratelé zde po čtyři dny předvádějí své pojízdné klenoty.

Každým rokem tato motoristická slavnost přiláká velké množství lidí, mezi kterými nechybí ani osobnosti zvučných jmen z celého a motoristického světa. Letos se v Goodwoodu objevili například řidiči F1 Sebastian Vettel, Mark Webber, Lewis Hamilton nebo Jenson Button.

Napsat komentář