Finové si mohou užívat elektromobilitu bez hranic

Německý projekt Hubject, společný podnik firem BMW, Bosch, Daimler, EnBW, RWE a Siemens, slaví první úspěch. Dohodl se s finským provozovatelem dobíjecích stanic Electrictraffic.fi na vzájemné spolupráci. Finští zákazníci tak budou moct využívat více než 2000 dobíječek v Evropě.

Dobíjení elektromobilů – roztříštěné do mnoha jednotlivých sítí různých poskytovatelů – představuje jednu z překážek rozšíření elektromobility v Evropě
foto: Hubject

Spolupráce Hubjectu a Electrictraffic.fi byla oficiálně ohlášena na finsko-německém dnu elektromobility, který se konal v Espoo ve Finsku. Otevření evropských dobíječek finským zákazníkům je možné díky platformě eRoaming, kterou provozuje právě Hubject.

„Kromě Electrictraffic.fi našel náš eRoaming model podporu i u mnoha dalších evropských partnerů. Společně jsme na správné cestě dosáhnout vzájemné propojenosti dobíjecí infrastruktury v celé Evropě,“ řekl Andreas Pfeiffer, šéf projektu Hubject.

Finsko dnes společně s Norskem a Švédskem patří mezi přední elektromobilní evropské trhy. Přesto prodej elektromobilů v Evropě stále zaostává za prodejem v , především v Kalifornii.

tisková zpráva

Napsat komentář