Chevrolet Beat na LPG se bude prodávat v Indii

Automobilka oznámila, že je připravena začít s prodejem svého Chevroletu Beat vybaveného hybridním pohonem na LPG a benzín. Podle indických sdělovacích prostředků je tato verze určena jen pro místní trh a je velmi nepravděpodobné jeho rozšíření do nebo  

Indický Chevy Beat má těžit z nového 1,2litrového motoru Smartech, který byl vyvinut a vyroben přímo v Indii se zaměřením na potřeby místních řidičů. Navíc bude ještě vybaven moderním vícebodovým sekvenčním vstřikováním s přepravní nádrží o objemu 26,2 litrů.

Podle údajů výrobce je tak hybridní Beat schopen ujet přibližně 349 km pouze na LPG a při kombinaci s se vzdálenost zvýší až na hodnotu pohybující se okolo 1 000km bez nutnosti tankování.

Další podstatnou výhodou je skutečnost, že LPG soustava nezabírá žádné místo v zavazadlovém prostoru, jak je tomu běžné u jiných automobilů s pohonem na LPG, ale je umístěn v motorovém prostoru.

General Motors se tímto krokem snaží rozšířit svou působnost na rostoucím indickém automobilovém trhu, kde působí od roku 2003 a kde je jednou z nerychleji rostoucích značek.

Prezident mezinárodních operací u GM Tim Lee, k tomu řekl:“ Indie je klíčovým trhem pro General Motors. Zaměřujeme se na využívání globálních zdrojů, stejně jako na rozvíjení našich schopností vývoje automobilů a pohonných jednotek v pro Indii.“

Cena, za kterou bude nový LPG k mání ještě výrobce neuvedl, avšak předpokládá se, že bude o něco málo vyšší, než je tomu u jeho benzínové verze. První „kousky“ by se měly objevit u indických prodejců v dubnu letošního roku.

Napsat komentář