Auta budoucnosti: zasadíte semínko, vyroste nový Mercedes!

Na proběhla také pravidelná soutěž . V ní mladí designéři prezentovali své odvážné vize . Jedna skupina navrhla vůz Mercedes-Benz Biome. Ten se nebude vyrábět, ale pěstovat a bude plně integrován s přírodním ekosystémem.   

Mercedes-Benz Biome Mercedes-Benz Biome Mercedes-Benz Biome

jsou jedním z nejslibnějších oborů vzdálenější budoucnosti. Skupina designérů proto popustila uzdu své fantazie a představila vizi, ve které se luxusní auta už nevyrábějí v . Pěstují se podobně jako – ze zárodečného semínka, ve speciálních sádkách.

V této sádce, obrovské kádi napuštěné organickou hmotou, která jako kdyby vypadla z vizí daleké budoucnosti v některém sci-fi či počítačové hře, se pěstuje interiér a exteriér .

Jde o čistě organickou hmotu, která se díky působení mění na tzv. BioFibre. Tento základní vozů Biome je velmi lehký, ale zároveň odolnější než třeba ocel.

Všechny potřebné součástí auta se takto vypěstují za pomoci Mercedes-Benz DNA v podobě semínek, která lze případně geneticky modifikovat podle přání zákazníka. Jakmile jsou jednotlivé části hotové, spojí se a „srostou“.

Jako pohon slouží organickému bio-automobilu látka zvaná „BioNectar4534“. Jediným odpadním produktem, který vzniká při jeho spalování je kyslík.

100% organické automobily Mercedes-Benz Biome fungují zcela v souladu se a okolním . Jsou jeho součástí podobě jako třeba .

Jakmile jsou nepotřebné nebo jejich životnost dojde svému konci, lze je rozložit zpět na organické látky, a tak .

Vskutku odvážná vize designérů si v soutěži Design Chaleenge získala zaslouženou pozornost. Nikdo jistě nevěří, že se do roka a do dne sveze podobným Biome vozem.

Ale kde bychom dnes byli, kdyby lidé nesnili o tom, že jednou budou moct létat, nebo komunikovat s lidmi z druhého konce planety během okamžiku?

L.A. autoshow

7 Comments on “Auta budoucnosti: zasadíte semínko, vyroste nový Mercedes!”

Napsat komentář