Norsko: za 3 dny prodáno 600 elektromobilů Nissan Leaf

Aktuálně jsme zjistili, že elektromobilu Nissan Leaf se již na celém světě prodalo přes 15 000 kusů. O nemalý podíl na tomto čísle se postaralo Norsko. Norové měli už před několika měsíci 1200 rezervací. Během pouhých tří dnů poté co tam auto vstoupilo oficiálně do prodeje podepsalo konečnou smlouvu 600 zákazníků.

Nová verze Nissanu Leaf je standardně vybavena „zimním“ balíčkem, který zahrnuje např. vyhřívaný volant. V Norsku se může hodit.
foto: Nissan

O čem to svědčí? Za prvé, že když si Nor něco usmyslí, tak to s největší pravděpodobností také splní. Dobré vědět, když náhodou jedete do Norska třeba dělat byznys. Nebo prostě jen s Nory máte co dočinění.

Za druhé to ale svědčí i tom, že tahle severská země a její obyvatelé vědí jak se starat o své životní prostředí a neváhá do toho investovat. Přitom první dodávky elektromobilu Nissan Leaf nezačnou dříve než letos v prosinci a někteří své auto dostanou až během příštího roku.

Trpěliví Norové ale počkají. Mimochodem, během prvních devíti měsíců letošního roku se v Norsku prodalo již 1425 nových elektromobilů. Jednoznačně vede Mitsubishi iMiEV s 804 registracemi, dále Citroen C-Zero s 151 registracemi a Peugeot iOn s 140 registracemi. Co na tom, že je to vlastně jedno a to samé

7 Comments on “Norsko: za 3 dny prodáno 600 elektromobilů Nissan Leaf”

  1. Dosť by ma v súvislosti s
    Dosť by ma v súvislosti s uvedenými číslami zaujímalo, koľko jazdí elektromobilov po Česku a Slovensku. Podľa správ, ktoré mám k dispozícii by to mohlo byť na Slovensku 10 až 12 kusov, ale stretávam ich dosť často na cestách, takže ich asi bude viac.
    Má niekto podrobnejšie čísla?

  2. no nepovedal by som ze je to
    no nepovedal by som ze je to tak ze ked si to Nori zmyslia tak to urobia, uz tu bol clanok o Norsku myslim od pana Dittricha ako to tam vlastne je, ze to vsetko robi stat, cize je tam viac porazenych (danovych poplatnikov) ako vitazov co je koniec koncov vzdy ked nieco „robi“ stat… takze podavat to ako uspech je dost scestne

        1. A jak souvisí to, že
          A jak souvisí to, že splním svůj slib s tím, z čích peněz se to platí? Pokud slíbím, že to zaplatím z peněz Františka Vomáčky, tak to taky udělám.
          Neříkám, že Norsko není dost socialistické, ale říkám, že matláte dohromady věci, které spolu nesouvisejí. Severská spolehlivost a přímost v jednání je něco, co byste jim měl závidět a snažit se je napodobit, ne se tomu vysmívat.

Napsat komentář