Levný elektromobil od Tesly se bude jmenovat Model E

Automobilka Tesla Motors si dne 5. srpna zaregistrovala ochrannou známku “Model E”. Po už prodávaném elektromobilu Model S a připravovaném elektrickém SUV Model X tak půjde o třetí sériový model. Dá se předpokládat, že půjde o dlouho avizovaný levný elektromobil.

Takhle vypadá levný elektromobil značky Tesla v představách stážisty Hyonwoo Jason Kima
foto: Hyonwoo Jason Kim

Ačkoliv v minulosti se objevily skicy konceptu Tesla Model C, šlo o neoficiální záležitost. Registrace názvu “Model E” je proti tomu velice oficiální. Čistě pocitově se navíc “Model E” pro levný elektromobil pro masy skvěle hodí, víc než “Cčko”.

Už dříve dala Tesla jasně najevo, že chce raději levný elektromobil místo drahého sporťáku. To znamená, že malé elektrické auto s cenou kolem $30 000 má přednost před novým Roadsterem. Ten se sice také připravuje, bude se nejspíš jmenovat Model R, ale přijde až později.

Levný Model E by se mohl objevit už v letech 2016-2017, tedy co nevidět. Taky se těšíte?

Autobloggreen

10 Comments on “Levný elektromobil od Tesly se bude jmenovat Model E”

  1. Těším, netěším. Bude
    Těším, netěším. Bude záležet na tom kam ho postaví. Tesla S je auto na úrovni vyšší střední třídy a původně se mluvilo o novém modelu jako o konkurenci BMW 3 tedy střední třída. Pokud to dají někam níže (a ty skici na to vypadají) tak je to pro mne nezajímavé.

  2. Sa mi to zdá alebo tie
    Sa mi to zdá alebo tie názvy Tesla fakt kopíruje od Mercedesu? Najväčší model je „S“, menší má byť „E“ a ten koncept sa volal „C“??? Veď to sú všetky hlavné modelové rady Mercedesu. No je to síce nepodstatné aké tomu dajú meno, ale v názvoch teda rozhodne nie sú originálny.

Napsat komentář