Hybrid Toyota Auris HSD má rekord ve spotřebě

Je tomu teprve pár týdnů co představila nové . Malý se ukazuje v tom nejlepším světle, když v v přísném předvedl spotřebu 3,46 l/100 km.   

Společně s organizací a pod dohledem poroty vytvořil Auris HSD ve dnech 28. -29. října v Kolíně nad Rýnem světový . Cílem bylo dosáhnout v rámci segmentu C dosud nejnižší v městském provozu.

U volantu seděli střídavě tři instruktoři autoklubu ADAC v oboru úspory , kteří dosáhli vynikající hodnoty 3,46 litrů na 100 kilometrů. 24 hodin byl tým na určeném okruhu o délce zhruba 30 kilometrů na cestě po Kolíně nad Rýnem a nevynechal přitom ani střed města.

Světový rekord bylo možno sledovat na Facebooku v sekci Toyota Auris HSD. Sériový Auris HSD byl vybaven pneumatikami MICHELIN ENERGY Saver, natankován palivem Shell FuelSave Super a pocházel ze soutěže Auris HSD Eco Challenge, kterou předminulý víkend pořádalo celkem 24 týmů napříč .

tisková zpráva

2 Comments on “Hybrid Toyota Auris HSD má rekord ve spotřebě”

  1. Nemyslím, že pôjde o
    Nemyslím, že pôjde o nejaké superpalivo, v podstate sa dá úspora paliva dosiahnuť prísadou, ktorá pomáha mazaniu ventilov a po druhé možno trochu vyšším oktánovým číslom.
    To znamená, že to nebude 95 ale napríklad 96. Nepredpokladám, že to bude niečo radikálne vzhĺadom k tomu, že podobné prísady sa už dávno do palív už pekných pár rokov Slovensku a verím, že aj v Európe.
    Ak je to palivo lepšie, tak možno o nejaké percentá – radikálne zlepšenie by som nečakal.
    Je potrebné si uvedomiť, že palivá musia spĺňať aj nejaké normy a to je tlak rovnaký na všetky spločnosti na trhu.
    Zároveň sa neustále sprísňujú emisné normy pre vozidlá a teda nielen motory, ale aj palivá im musia zodpovedať.
    Osobne by som tento výsledok pripisoval skôr štýlu jazdy a práci mechanikov, ktorí to vozidlo pripravovali.

Napsat komentář