Elektromobily Think City k vypůjčení ve švýcarských Alpách

Pro ekoturisty je ve švýcarských Alpách, konkrétně regionech Goms a Haslital, nově připravena flotila 60 . K vypůjčení a projížďkám po místních přírodních krásách je nabízí asi 30 hotelů.   

Celá iniciativa vznikla díky spolupráci automobilky , místního distributora ve Švýcarsku, společnosti M-Way, a firmy Alpmobil, která se stala průkopníkem v oblasti ekoturismu. Malá elektrická autíčka jako dělaná na klikaté horské serpentíny budou k dispozici za 45 euro na den.

Elektromobily jsou údajně dobíjeny místní z místních 100% . Jde především o malé i větší , ale i na . V celém regionu bylo navíc rozmístěno 20 , které tuto energii pošlou do , abyste se pak v Thinku mohli pěkně nehlučně a s čistým štítem prohánět po místních silnicích.

Richard Canny, šéf Thinku, se samozřejmě ihned ozývá s tím, že by podobné iniciativy rozšířili i na mnoha dalších místech světa. Elektromobily Think City se úspěšně vyrábějí v továrně ve Finsku a papírově dokážou ujet až 160 km na jedno nabití. V roce 2011 chce Think spustit továrnu také ve a snaží se proniknout i do a dalších částí .

tisková zpráva

4 Comments on “Elektromobily Think City k vypůjčení ve švýcarských Alpách”

  1. Auto je možné si
    Auto je možné si rezervovat na

    http://www.alpmobil.ch

    cena je 60 švýcarských franků a s tou dojezdností to není tak horké. Maximální vzdálenost je kolem 120km a auto si můžete půjčit od 9:00 do 18:00. Velmi doporučuji si auto rezervovat předem, protože my jsme si ho půjčili na poslední chvíli a bylo dobité jenom na 70%. Pronajímatel nám dal nabijecí kabel, abychom se někde případně zastavili. To jsme nezkoušeli, takže nevím, jak mají ten system čerpacích míst propojený. Každopádně do této části Švýcarska to je opravdu ideální autíčko.

Napsat komentář