Nikl-zinkové baterie chtějí nahradit olověné autobaterie

Společnost PowerGenix představila novou generaci nikl-zinkových autobaterií. Jsou určeny pro tzv. , stále rostoucí segment automobilového trhu. PowerGenix má ambice se svými novými zcela vytlačit klasické .   
foto: PowerGenix

PowerGenix spolupracuje na vývoji nové NiZn s řadou automobilových výrobců. Prozatím má k dispozici produkční prototyp, první praktické v by se měly uskutečnit později tento rok.

Mikro-hybridy jsou podle Dana Squillera, šéfa firmy, budoucím obrovským byznysem. systém na kterém jsou mikro-hybridy založeny by podle něj měl být do čtyř let součástí 2 z 5 vyrobených aut na celém světě. „Mluvíme tady o patnácti milionech mikrohybridních aut za rok,“ zdrazňuje Squiller.

Co jsou mikro-hybridy? Jde především o zapracování tzv. systému . Ten zařídí, že když auto stojí např. na křižovatce nebo semaforu, případně v zácpe, motor se automaticky vypne. Jakmile ale řidič sešlápne plynový pedál, opět se pohotově nastartuje.

To vše díky elektrickým impulzům z baterie, která se navíc může díky mikrohybridní technologii také dobíjet. Mikrohybridní neboli Stop-Start systém zlepšuje spotřebu o zhruba 10-15%. Pro automobilky je to přitom jedno z nejlevnějších opatření jak . Čtěte např. náš test mikrohybridního Citroen C4.

Věděli jste, že olověné baterie možná ještě neřekly poslední slovo?

Mikrohybridy se velmi rychle stávají standardem napříč Evropou, Čínou i Spojenými státy.

Nikl-zinkové baterie PowerGenix nabízejí proti dosud běžně využívaným olověným bateriím řadu výhod. Nabízejí poloviční velikost a hmotnost, nižší cenu, lépe se dobíjejí a především mají také vyšší životnost. Tím vším mohou pomoct k ještě nižší spotřebě.

tisková zpráva

One Comment on “Nikl-zinkové baterie chtějí nahradit olověné autobaterie”

  1. Jen aby tahle baterie
    Jen aby tahle baterie nedopadla jako baterie od fa Ydun a nikde dodnes není v prodeji. Snad se tahle baterie bude v brzké době prodávat, koupil bych ji, zatím se neprodává a nikde jinde není žádná jiná zmínka po baterii. Zatím se dá použít k startování baterie LiFeYPO4, která má dobré parametry.

Napsat komentář