General Motors představí nová hybridní auta se systémem Voltec

, plug-in hybrid pro , se právě dostává do obchodů. už ale mezitím kutí nové modely vybavené pohonným systémem . A kromě toho pilně chystá druhou generaci samotného .

Je jasné, že General Motors si draze vyvinutý systém Voltec nenechá jen pro jeden model. Podobně jako nasazuje svůj Hybrid Synergy Drive postupně do čím dál tím většího počtu modelů, půjde stejnou cestou i americká .

První vlaštovka se možná objeví už na v lednu / s názvem Chevy Amp. Je ostatně veřejným tajemstvím, že GM už delší dobu uvažuje o pětidveřové, pětimístné variantě Voltu.

Chevrolet Volt MPV5 Chevrolet Volt MPV5 Chevrolet Volt MPV5

Na dokonce automobilka představila koncept vozu Volt MPV5. Šéf Nick Reilly nedávno magazínu Autocar.co.uk prozradil, že se chystá také klasický hatchback se systémem Voltec zhruba ve velikosti .

Nová auta mají mít cenu nasazenou výrazně níž než první generace Chevroletu Volt, resp. a budou mít také vyšší dojezd čistě na . „Druhá generace aut bude mít o 50% lepší cenu elektrických komponent a pohonného systému,“ řekl Reilly.

Druhá generace Chevroletu Volt se pak má objevit zhruba v roce 2015. Reilly dodal, že nové modely s Voltec se budou vyrábět jak ve , tak v (pravděpodobně Ellesmere Port v ).

One Comment on “General Motors představí nová hybridní auta se systémem Voltec”

Napsat komentář