EHR 10 – český sportovní elektromobil ve stylu 30. let

Jedním z dalších účastníků soutěže Electricmotion.cz o stavbu vlastního elektromobilu je EHR 10. Krásná dvoumístná retro kára upomíná ke 30. letům minulého století a počátkům automobilového závodění.

Realizátorem projektu je tým ze Západočeské univerzity v Plzni společně s několika dalšími partnerskými subjekty. Elektrický sporťák využívá LiFeYPO4 baterie s „dostatečnou“ kapacitou a „bezpečným“ napětím.

V typovém listu elektromobilu se to obdobnými vágními pojmy jen hemží, takže prozatím nevíme jistě kolik vlastně elektromobil ujede, jaký má výkon nebo hmotnost. Můžeme tak zkoušet pouze odvodit z doplňkových specifikací jako je čtyřhodinová doba nabíjení na 80%.

elektromobily - EHotRod

Aura tajemství, která se kolem rozprostírá je svým způsobem příhodná. Tvůrci projektu říkají, že přesné údaje budou zveřejněny po proběhnutí finále soutěže electricmotion.cz. Prozatím alespoň tolik, že elektromotor je uložen vzadu a pohání zadní nápravu.

Technicistní název elektromobilu – EHR 10 v sobě skrývá pojmenování vozu – Electric Hot Rod, číslice 10 potom odkazuje na rok vzniku 2010. Před dvěma týdny auto úspěšně prošlo technickou kontrolou. Podle oficiálních stránek byl elektromobil EHR 10 vytvořen týmem šesti lidí během pohých 150 dnů. Další informace připravujeme.

EHOTROD.cz

7 Comments on “EHR 10 – český sportovní elektromobil ve stylu 30. let”

Napsat komentář