Hybrid Blue Drive

Architektura Hybrid Blue Drive vyvinutá společností přináší plně hybridní systém s paralelním uspořádáním, který dokáže vůz pohánět prostřednictvím , zážehového motoru nebo kombinací obou zdrojů hnací síly v závislosti na jízdních podmínkách a požadavcích řidiče.

Čistě paralelní uspořádání hybridního pohonu Hyundai se liší od technologie dělení výkonu používané u konkurence (např. ) a díky tomu nabízí výrazně vyšší hospodárnost provozu při jízdě vyššími rychlostmi.

Hyundai Hybrid Blue Drive je zároveň prvním systémem, který využívá technologii , jejichž vlastnosti výrazně předčí stávající typy akumulátorů a . Lithium-polymerové akumulátory nabízejí přednosti článků Li-Ion, používaných v noteboocích a , a přidávají k nim robustnost, hustotu výkonu a flexibilitu prostorového uspořádání, což jsou vlastnosti v náročných automobilových aplikacích nepostradatelné.

Systém Hyundai Hybrid Blue Drive je jedinečný také tím, že využívá velmi účinnou a kompaktní šestistupňovou samočinnou převodovku vlastní konstrukce, u níž byl tradiční kapalinový měnič momentu nahrazen společnou jednotkou plnící funkci spouštěče a generátoru, elektromotorem a olejovým čerpadlem s nízkou úrovní tření. Poprvé byl tento typ hybridního pohonu využit u modelu .

Napsat komentář