Sora – elektromotorka s dojezdem 300 km

Kanadská společnost Lito Green Motion z Quebecu představila výsledek dvou let práce. Jmenuje se Sora. Je to s udávaným dojezdem až 300 km.   


Energii Sora dodává 12kWh lithium-polymerová baterie. Pohání ji pak kapalinou chlazený třífázový indukční motor, který na zmíněnou baterii ujede až 300 km.

elektromotorka Sora

Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne pod 4 vteřiny. Maximální rychlost se díky CVT převodovce zvyšuje až k 200 km/h. zvládá také rekuperaci energie skrze regenerativní brždění.

elektromotorka Sora

Co se týká materiálů, využívá především uhlíková vlákna a hliník, tedy lehké, pevné v kvalitě, která se používá v oblasti leteckého průmyslu. Rozvor je 1498 mm, hmotnost je 240 kg. Dobije se za osm hodin.

Integrované GPS vás přesně navede kam budete potřebovat, ovládá se skrze dotykový displej. Elektricky je ovládané také sedlo jehož výšku můžete stiskem tlačítka nastavovat.

elektromotorka Sora

Speciální „Safe Range System“ je revoluční aplikace díky které by jezdi nikdy neměli pocítit strach z nedostatečného dojezdu. Přímo spolupracuje s GPS. Prostě a jednoduše zadáte svou cílovou destinaci a Sora zajistí množství energie potřebné k tomu, abyste se tam dostali.

elektromotorka Sora

elektromotorka Sora

Cena začíná na 42 399 kanadských dolarech, při aktuálních přívětivých kurzech je to v přepočtu něco málo přes 700 000 Kč. První dodávky mají začít už letos v říjnu.

tisková zpráva

2 Comments on “Sora – elektromotorka s dojezdem 300 km”

Napsat komentář