Toyota chce prodat 5 milionů hybridů do roku 2015

Za třináct let dokázala prodat už 2,68 milionu . Od uvedení první generace v roce 1997 tedy utekla spousta času. Do roku 2015 chce ale japonská automobilka mít na kontě pět milionů prodaných . Tedy dvojnásobek během pouhých pěti let.   

Nový údaj přichází překvapivě v souhře s jiným oznámení, a to o snížení chystané produkce hybridních vozů pro rok 2011 z jednoho milionu na 740 000. Tam, kde by jiné automobilky z takových čísel jásaly se Toyota kaje – jde sice o zvýšení proti letům 2009 a 2010, ale plán byl přeci jen původně vyšší, hezky kulatý a měl šest nul.

Hybridy od Toyoty mají ve světě jméno a stavějí na něm. Hybridy a Toyota jsou dnes v podstatě synonymem, prezentovaným jednotně na celém světě zdaleka nejúspěšnějším hybridem . V průběhu následujících let chce automobilka představit celou řadu dalších hybridních modelů napříč modelovými řadami.

Už kolem roku 2020 pak chce nabízet hybrid v každé prodávané kategorii svých automobilů. Významně tomu napomáhá i všebecná zelená mánie a snaha vlád o a emisí automobilů, např. skrze přímé dotace. Toyota se dále v pětiletém plánu zavázala, že sníží průměrnou spotřebu svých automobilů o 25% proti roku 2005.

Napsat komentář