Povlaky CarboGlide snižují tření, spotřebu i emise

Společnost Federal-Mogul vyvinula speciální povlak pístních kroužků CarboGlide, který snižuje jejich tření až o 20 % a tím redukuje a vznik . Nové povlakování díky své vysoké chemické a fyzikální stabilitě navíc chrání povrch samotného válce před odíráním a vznikem vrypů.foto: Federal-Mogul

CarboGlide je třetí a v současné době také nejmodernější generací DLC (diamond-like carbon) povlakování pístních kroužků. Povlak byl vyvinut ve výzkumném centru v Burscheidu v , které patří do sítě 18 globálně propojených technických středisek společnosti Federal-Mogul.

Povlakování CarboGlide se vyznačuje vysokou odolností proti otěru, kterou si udržuje i v nejnovější generaci vysoce výkonných přeplňovaných motorů s . Výborných povrchových vlastností povlaku je dosaženo vícevrstvou mikrostrukturou speciálního kompozitu obsahujícího , a wolfram.

Vícevrstvé povlakování ve spojení s odbornou přípravou povrchu součásti zajišťuje integritu konstrukce a vysokou stabilitu povrchové úpravy jak na ocelových, tak i na litinových pístních kroužcích.

„Testy prokázaly, že pístní kroužky s povrchovou úpravou CarboGlide minimalizují tření a tím i zamezují poškozování válců po celou dobu předpokládané životnosti . Takto povrchově upravené pístní kroužky poskytují výrobcům okamžité a efektivní snížení spotřeby paliva a snižují vozidla,“ řekl viceprezident Federal-Mogul Powertrain Energy Rainer Jueckstock.

Federal-Mogul hodlá pístní kroužky povlakované vrstvou CarboGlide představit na blížícím se 64. mezinárodním , který proběhne letos v září.

dailymarkets.com

Napsat komentář