Ve Francii dodán první elektromobil Nissan Leaf

Manželé Carine a Phillip Gerbaudovi si ve městě Aix-en-Provence, , převzali první prodaný v této zemi. Carine jej využije pro každodenní 80km dojíždění do práce. foto: Nissan

má homologován 175 km na jedno nabití . Philippe Gerbaud řek, že jejich rozhodnutí podpořit není dáno jen snahou chránit . Spolu s tím jsou totiž pro rodinu zajímavé i velmi nízké provozní náklady.

Ty jsou pro udávány na hodnotě 2 za 100 km v porovnání s běžnými 7 eury pro dieselové . „My jsme běžně měsíčně u utratili 400 euro. Nyní bychom měli platit pouze 60 euro navíc na účtu za . Vyšší by se nám tak měla vrátit za rok,“ vysvětlil pan Gerbaud.

Výše uvedené je v silném kontrastu se situací v . Nákup , jak jsme zjistili v testu Peugeot iOn, se zde běžnému řidiči nevyplatí dříve než za 16 let. Podniku pak už za šest let, ale přesto jde o výrazně delší dobu než v případě .

Cena elektromobilu je ve €30 990 po dotaci 5000 euro od francouzské vlády. Na je pětiletá/100 000km záruka. Leaf je v současné době v prodeji v následujících zemích: , , , . Objednat jej lze: , , , .

tisková zpráva

3 Comments on “Ve Francii dodán první elektromobil Nissan Leaf”

Napsat komentář