Alpiq představuje rychlonabíječku pro všechny typy elektromobilů

Švýcarská společnost Alpiq E-mobility se dušuje, že má k dispozici novou rychlonabíjecí stanici pro elektromobily. Ne jen tak ledajakou. Má totiž umět dobít prakticky jakékoliv elektrické auto na světě, vč. např. Tesla Model S!

Rychlonabíjecí stanice společností Alpiq E-mobility/EVTEC, která dokáže nabít prakticky kterýkoliv dnes dostupný elektromobil
foto: Alpiq E-Mobility

Nový typ dobíjecí stanice vyvinula pro Alpiq E-mobility společnost EVTEC. Podle tiskové zprávy si dokáže poradit s kterýmkoliv ze tří standardů konektoru, které se dnes u elektrických aut v Evropě užívají: CHAdeMO (např. Peugeot), Combo2 (Volkswagen) nebo Type2 (Renault).

Doprovodný obrázek naznačuje, že právě poslední jmenovaný bude možné využít i pro dobíjení elektromobilů značky Tesla. Pravděpodobně je tedy míněna připravovaná evropská verze auta, která má na starý kontinent již brzy dorazit.

auto rychlonabijecí stanice Alpiq E-mobility 3-in-1

foto: Alpiq E-Mobility

Žádné další podrobnější specifikace k nové rychlodobíjecí stanici k dispozici nejsou. V úvodu zmíněná výstava s názvem “Suisse Public” probíhá ve dnech 18. až 21.6. 2013 v Bernu.

tisková zpráva

Napsat komentář