Audi Avatar – koncept pro rok 2032

Auta budoucnosti jsou jedním z témat našeho magazínu. Designérská značka Edwin Conan se rozhodla představit si auto roku 2032 a navrhla proto model pojmenovaný Audi Avatar. Neplést s novým filmem Avatar od Jamese Camerona. Ačkoliv, vlastně jde o podobnou futuristickou fantazii, která si klade za cíl uspokojit současnou počítačovou generaci.  

Avatar je sportovní elektromobil, který údajně plní přání všech příslušníků současné generace, kteří tolik milují závodní videohry. Ultralehká aerodynamická konstrukce dává elektrickému autu možnost akcelerovat z 0 na 100 km/h během 2,9 sekund. Maximální rychlost je 360 km/h. Skoro by se chtělo věřit, že v takové rychlosti už se auto vznese.

galerie: Audi Avatar
Audi Avatar Audi Avatar Audi Avatar

Věřte nebo ne, Avatar má kola. Kde jsou anebo jak se otáčejí, to ví asi jen tvůrce tohoto designu. Mimochodem, značka Audi má filmový svět fantazie a Hollywood vůbec v oblibě. Už v minulosti se speciální model Audi RSQ objevil jako „product placement“ reklama ve filmu Já, robot (I Robot) s Willem Smithem v hlavní roli.

Napsat komentář