Pininfarina Nido hvězdou autosalonu v Tokyu

Vypadá jako Toyota iQ, ale není to Toyota iQ. Je to Pininfarina Nido, koncept starý více než čtyři roky, se kterým se italská designérská primadona vrací do Japonska pod heslem „Itálie v Japonsku 2009″. Koncept Nido s sebou nese prapor bezpečnosti a designu zabalený do estetiky, funkcionality a technologie.

Nido je podobně jako Pininfarina BlueCar (Bolloré B0) nádherné zaoblený kousek připomínající svými křivkami právě mikroautíčka jako Toyota iQ nebo Smart ED. Narozdíl od B0 má ovšem pouze dvoje dveře určené pro dva pasažéry. Pininfarina zdůrazňuje především vysokou bezpečnost auta, kdy je o bezpečí posádky postaráno pevnou „skořápkou“.
Pininfarina Nido
Autosalon v Tokyu probíhá od 24. září do 17. listopadu 2009. Pininfarina Nido zde bude rerezentovat Itálii jako takovou. „Máme s Japonském úzké vazby,“ komentoval akci Paolo Pininfarina, předseda společnosti. Ta už delší dobu spolupracuje například s tamní automobilkou Honda. Na co ovšem Nido jezdí – zda půjde třeba i o elektromobil, to zatím nikdo neví.

Pininfarina Nido Pininfarina Nido Pininfarina Nido
Pininfarina

2 Comments on “Pininfarina Nido hvězdou autosalonu v Tokyu”

Napsat komentář