Google zkoumá plug-in hybridy a rozvodné sítě

Google sice představuje nejoblíbenější internetový vyhledávač, ale zároveň fušuje do řady dalších oblastí lidské činnosti. Mimo jiné se skrze svou nadační společnost Google.org intenzivně zajímá také o životní prostředí.

Už déle než tři roky jsou předmětem jeho zájmu také elektromobily a především plug-in hybridy. Google ale nejde ani tak o výrobu, jako spíš o praktické využití auta do zásuvky. Zájem Google začíná právě v okamžiku, kdy se auta zastrčí do zásuvky.

Všeobecný předpoklad je, že auto se v tu dobu bude nabíjet. Google se snaží vyvinout software pro chytrý power management a chytré rozvodné sítě, které by pak dokázaly unést zátěž velkého množství hybridních aut do zásuvky zapojených v jeden okamžik.
Google - logo
Kromě toho Google také zkoumá možnosti kterak využít baterie elektromobilů a plug-in hybridů jako úložiště přebytečné elektřiny, odkud by pak bylo možné uloženou energii opět dostat. Dan Reicher, který má v Google na starost právě problém klimatické změny a energetických iniciativ, řekl agentuře Reuters, že firma testuje plug-in hybridy velmi intenzivně. Nechala si proto předělat několik vozů Toyota Prius a Ford Escape na plug-in hybridy.

yahoo, obrázek: engadget

5 Comments on “Google zkoumá plug-in hybridy a rozvodné sítě”

  1. Takže firma Google
    Takže firma Google zapríčiní, že ak ráno nastúpim do svojho elektromobilu, nedostanem sa do práce, lebo si „požičali“ energiu z mojich akumulátorov?
    Pekná myšlienka, ale bežný ľudia sú čosi ako otroci bez súkromia. Začínato už internetom – ani nevieme, kto sa vŕta v našich počítačoch a kradne nám nápady.
    Nie som spiatočník, ale lezie mi to na nervy, neustále sa niekto chce pasovať na toho najpravovernejšieho.
    Nenechajte sa manipulovať gigiantickými spoločnosťami, a to nielen Google + si všimnite, koľko máte vernostných kariet v peňaženke, ktoré sú vám na nič, ale vaše osobné údaje stále niekto zneužíva…Že existuje zákon o ich ochrane? Áno, ale skúste sa odhlásiť a dokážte, že vaše údaje nebudú znovu použité….

Napsat komentář