Škoda Rapid vyjede z Mladé Boleslavi už v lednu

Škoda MissionL, koncept představený na autosalonu ve Frankfurtu před pár měsíci, je nakonec ve finále nová Škoda Rapid. Auto by mělo zacelit mezeru modely modely Fabia a Octavia. První ověřovací série vyjede z Mladé Boleslavi podle týdeníku Ekonom už koncem ledna 2012.

Škodovka má v názvech nově představovaných konceptů pěkný nepořádek – jednou je to Mission L, podruhé zas Vision D, nakonec Škoda Rapid?!
foto: Škoda

Výroba nové Škoda Rapid přitom už začala jinde ve světě, a to v továrně v indickém Pune. Právě indický trh považuje Škoda Auto za jeden z klíčových světových trhů a hodlá se na něj silně soustředit. Nový Rapid by tam měl být velkým hitem, v prodeji bude už letos.

Indie se stala prvním trhem, na kterém byl nový Rapid uveden. Dalšími trhy s obrovským potenciálem jsou pro Škoda Rusko a Čína. V Pune se kromě Rapidu vyrábí také Škoda Fabia.

Rapid s délkou 4,39 metru, šířkou 1,70 metru a výškou 1,47 metru nabízí pět plnohodnotných míst pro řidiče a cestující a zavazadlový prostor o objemu téměř 500 litrů. Auto je v prodeji s naftovým nebo benzinovým motorem 1,6l, manuální nebo automatickou převodovkou.

Kromě Indie se bude Rapid vyrábět také v dalších továrnách po celém světě, včetně . Po ověřovací sérii v lednu se v dubnu vyrobí nultá série. Sériová výroba konečných vozů pak začne ve třetím čtvrtletí 2012.

iHNed.cz, Škoda Auto

One Comment on “Škoda Rapid vyjede z Mladé Boleslavi už v lednu”

Napsat komentář