Ženeva: elektromobil Ford Tourneo Connect

Ford, ekonomickou krizí relativně nejméně postižená americká automobilka, už delší dobu mluví o tom, že připravuje elektromobily. Na letošním Ženevském autosalonu konečně v plné parádě odhalila alespoň jeden z nich. Jedná se o Ford Tourneo Connect vyvinutý ve spolupráci s britskou společností Smith Electric Vehicles zabývající se konverzemi užitkových automobilů značky Ford na elektromobily. Specifikace Ford Tourneo Connect na elektřinu jsou následující: 21kWh lithium-fosfátová baterie, 50kW elektromotor, jednostupňová převodovka, dojezd 160 km a max. rychlost 113 km/h. Doba nabíjení mezi šesti až osmi hodinami. Kromě tohot malého vanu chce Ford uvést v průběhu roku 2010 na evropský trh také elektrický Ford Transit Connect.

Ford Tourneo Connect

4 Comments on “Ženeva: elektromobil Ford Tourneo Connect”

  1. Ford má trochu štěstí,
    Ford má trochu štěstí, že vydal jenom tiskovou zprávu a nenechal novináře tento koncept otestovat. Udávané parametry jsou pochopitelně nafouknuté, minimálně co se dojezdu týče, s 21 kWh LFP bateriemi a 50 kW motorem neujede 160 km, tipoval bych lehce přes 100 Km.
    pro srovnání elektromobil Peugeot Partner, který provozujeme má 32 kWh LFP články, motor 30 kW (tedy 16 kW, ale v PíÁr je v módě udávat špičkový, ne konstantní výkon) a dojezd právě oněch, ale reálných, 160 km.

  2. Jde o to jak.Po městě by
    Jde o to jak.Po městě by to mělo stačit-při tom se nejlíp využijí vlastnosti elektromobilu. Pro zásilkové služby,řemeslníky,zásobování apod. by to mohlo být dobré.A s „čerpacími stanicemi“ snad nebude problém-elektrika je všude a stačí jenom připojit zásuvku případně elektroměr.

Napsat komentář