BMW představí plug-in hybrid pro Čínu

Příští měsíc se v uskuteční autosalon. , nový největší automobilový trh světa, je dnes pro tím nejdůležitějším odbytištěm. tam proto představí nový řady 5. Bavorské z Číny pro Čínu.   

BMW Concept 5 ActiveHybrid RBMW Concept 5 ActiveHybrid BMW Concept 5 ActiveHybrid

První zmínky o tzv. „New Energy Vehicle“, tedy „vozu nové energie“, se neoficiálně objevily už letos v lednu. Teprve letos ale nový plug-in hybrid řady 5 potvrdil šéf automobilky BMW Norbert Reithofer ve svém projevu.

BMW se přitom dosud mohlo pochlubit pouze čistě , například (TEST) nebo . Už na minulém navíc automobilka představila koncept hybridní verze řady 5.

To bude vybaveno šestiválcovým benzinovým motorem a řešením. Celkem má spotřeba klesnout zhruba o 10 %. Očekávalo se, že letos na autosalonu v Ženevě představí BMW už konečně také výrobní verzi.

BMW řady 5 ActiveHybrid se ve výrobní verzi letos v Ženevě nakonec neukázal, ale snad se tak stane na , který shodou okolností proběhne ve stejnou dobu jako autosalon v Šanghaji.

Pátá řada hybridů se údajně již intenzivně testuje, stejně jako se připravuje hybrid řady 3. Navíc také BMW pracuje na plug-in hybridu dříve známém jako a (původně ).

Jak je vidět, není toho málo a plug-in hybridy řady 5 je dalším zajímavým přírůstkem! Škoda, že se pravděpodobně bude jednat o auto určené pouze pro Čínu.

Napsat komentář