Autosalon Ženeva: Prius+ a Toyota Yaris HSD hybrid

klepe na dveře. Automobilky pomalu ale jistě vytahují zbraně. ohlásila, že v Ženevě oficiálně představí a také Prius+. Přejmenovaný, o dvě místa doplněný z Detroitu.   


O hybridním už se šušká pěkně dlouho. Toyota na překvapila s kombíkem Prius V a navíc přihodila i koncept Prius c do města. Yaris ale k vidění nebyl. Něco bylo třeba schovat si do Evropy.

A teď už víme, že půjde právě o hybrid Toyota Yaris HSD. Navíc ale japonská automobilka přidá také Prius+ čili „Prius Plus“.

hybrid Toyota Yaris HSD koncept

Jde o přejmenovaný Prius V se dvěma sedadly navíc. Přesně to bylo totiž původnímu Včku často vytýkáno. Sedmimístný Prius? To už vůbec nezní špatně. Prostorné rodinné auto s „eko“ nádechem pro všechny, pro které je běžný Prius příliš malý.

Opačným směrem jde . HSD verze (jméno jde ruku v ruce s , viz. náš test) nabídne nejspíš proti běžné verzi navíc a unikátní litá kola.

Yaris si prozatím nese, stejně jako , nálepku „HSD Concept“. Nicméně do výroby by se malé auto mělo dostat už během příštího roku. Určena bude především pro .

leftlanenews

3 Comments on “Autosalon Ženeva: Prius+ a Toyota Yaris HSD hybrid”

    1. YARIS HYBRID by mal
      YARIS HYBRID by mal využívať motor s objemom 1,33l len s úpravou na atkinsonov cyklus teda spotreba by sa mohla reálne pohybovať v rozmedzí od 2 do 3,5l/100km!!! Yaris nie je ťažký a motorček 1,33+elektromtor+batérie to so svojou váhou až tak nepokazia. Aj Ja osobne sa veľmi teším na tento Yaris HSD ak bude naozaj aj cenovo dostupný tak nebudem riešiť malý diesel ale určite malý hybrid kedže jazdíme aj so ženou hlavne po meste a jeho okolí!

Napsat komentář