Nejvíce rezervací na Tesla Model 3 mají USA, Kanada, Německo

O elektromobil Tesla Model 3 je extrémní zájem. Už v polovině dubna hlásila Tesla kolem 400 000 rezervací. Dnes je to bezesporu ještě víc. Které země se na tom podílejí nejvíce?

Na webu model3.ocasual.com je k dispozici mapa rezervací na elektromobil Tesla Model 3. Ten vychází z informací webu model3tracker.info, kam mohou ti kdo si Tesla Model 3 rezervovali přidávat informace o své rezervaci.

Extrapolací autoři webu model3.ocasual.com došli k zajímavým číslům. Nejvíce rezervací na Tesla Model 3 pochází pochopitelně z , skoro 250 000 (z toho zdaleka nejvíc samotná Kalifornie, 60 000).

Druhá je Kanada s téměř 40 000 rezervacemi. Třetí pak Německo s 24 000 rezervacemi. Druhá je v Evropě Británie s nějakými 12 000 rezervacemi. Švédsko si připisuje 10 000 rezervací, Teslou jinak posedlé Norsko něco přes 9000.

Neztratí se ani Španělsko s 12 000 rezervací a Švýcarsko s 10 000. Do Itálie by podle současných odhadů mohlo putovat přes 5000 elektromobilů Tesla Model 3.

Nizozemsko má kupodivu pouze přes 5000. Česká republika vychází ve středoevropském prostoru velmi dobře s téměř 800 rezervací. Rakousko má téměř 4000, zato Polsko, Slovensko a Maďarsko pouze několik stovek.

Mapa ukazuje velmi nízká čísla pro Čínu, která ale podle některých informací může tvořit druhý největší počet rezervací na Tesla Model 3!

Že to web model3.ocasual.com nebere v potaz je logické, protože jej čínští uživatelé prostě neznají a nemohou/nechtějí do něj zadat informace o své rezervaci.

Tesla se od potvrzení 400 000 rezervací v polovině minulého měsíce k jejich počtu nevyjádřila. Je jasné, že přírůstky zpomalily, ale kolik jich přesně je a odkud pocházejí neřekne. Mnohé nicméně může napovědět nedávno potvrzený záměr vybudovat další továrnu, pravděpodobně v Číně.

E15

37 Comments on “Nejvíce rezervací na Tesla Model 3 mají USA, Kanada, Německo”

  1. Tu mam jeden plan pre te
    Tu mam jeden plan pre te slovenke tesly

    zive.sk/clanok/114415/nabijanie-elektromobilov-najvacsia-slovenska-siet-nabijaciek-spoplatnila-sluzby

    Cite to vidim tak ze kable z balkona na parkovisko budete tahat na te akucky:)
    Nevychadza mi to nako dobre s tymi elektromobilmi..

    1. Zareagujem asi tak ako v
      Zareagujem asi tak ako v diskusii k predmetnemu clanku
      Mam najazdenych na svojom aute cca 19tis km za cca 9 mesiacov. Greenway som vyuzival dokonca mam ich nabku cca 200m od prace kde sedim skoro denne kolko krat si myslite ze som ju vyuzil? Tu ide o to ze s elektrinou je to podobne ako s vodou, ta co vam doma tecie z vodovodu je nasobne lacnejsia ako ta balena v obchode,alebo na letisku. Po mojich skusenostiach aj ked som mal moznost nabijat zadarmo na greenway vs u seba doma za tie smeiesne peniaze zvolil som nabijanie doma. To ze pred panelakom nenabijem je irelevantne akolo ludia co si to auto chce kupit maju bud rodinny dom alebo garaz.

      1. Hej ten to vystihol presne.
        Hej ten to vystihol presne. Co ma ale zaujalo je, ze firma na vybudovanie infrastruktury investovala 800 000 Eur? A za tuto sumu pokryli cele Slovensko. Doteraz to bolo aby sa elektromobili mohli dostat cez Slovensko, odteraz to bude o tom, kto ponukne lepsiu cenu za nabijanie. Ja v tom vidim pokrok.

    2. to je min. 2x viac ako za
      to je min. 2x viac ako za benzin.

      nakoniec, logika nepusti, elektrina sa vyraba z ropy, plynu, uhlia, jadra, vody,

      tak by bolo minimalne podivne, ak by ona sama bola lacnejsia nez zdroje 😀

      toto ale nie je tento pripad,
      chcu za usmernovac a miesto statia 60min. 30 Eur.
      Prihliadnuc na realny prikon do baterii auta za taku dobu, fu…

      Elektromobil sa neoplati.
      Zivotnost u uzivatela je max. 10 r.
      Cena za ( nie hodnota auta ) auto obrovska.
      Poruchovost rovnaka a vyssia, naklady detto.
      Naklady za dlhe cesty vratane casovej narocnosti vysoke.

      Kto normalny by si kupil elektromobil ? :))))

    1. Tady jde o jinou věc. Co
      Tady jde o jinou věc. Co udělat s těma lidma, co se do staistik zapsali, ale TM3 si nerezervovali. … To je sviňárna tedy tohle…
      Nechat je zjistit! Nechat je zjistit!

      Z toho, že (u nás, v ČR) neni nikdo, kdo by si nerezervoval aspoň jednu Teslu, vycházet bohužel nemůžeme 🙁 😀

      Nepodceňovat, a věřit lidem!

      1. Tiež som si to všimol. 110
        Tiež som si to všimol. 110 miliónové Japonsko má len 220 rovnako ako 4,5 miliónové Slovensko má 220 rezervácií. Ináč aj také 9 mio Spojené Arabské Emiráty majú tiež len 220.

        Zaujalo, že (vraj) z krachujúcich krajín PIGS:
        10 mio Portugalsko má 1320 – viac ako 10 mio Česko (880),
        60 mio Taliansko má len 5172,
        11 mio Grécko má len 110 – pri tom bohatých je tam viacej ako v Česku.
        zato takí 46 mio Španieli majú až 11224 rezervácií – viac ako Francúzi (len 3851).

        Tiež zaujímavá je zoom mapa SŠA, alebo Kanady.

        Po zoome na Nemecko ma prekvapilo, že v Nemecku sú regióny, ktoré nemajú vôbec žiadnu rezerváciu, slovom 0 zero rezervácií. Pri tom napríklad len v takých Brémach je 220 rezervácií = rovnako ako spomínané Japonsko, SAE a Slovensko.

Napsat komentář