Nová Toyota Supra – bude na elektřinu od Tesly?

Toyota má dnes u motoristické veřejnosti obraz šetrné, ekologické automobilky. Především díky velmi úspěšné rodině hybridů Prius. Podle vedení ale přišel čas tenhle obraz trochu vyvážit čistokrevnou řidičskou zábavou. Třeba v podobě nového modelu Toyota Supra.

Koncept Toyota FT-HS z roku 2007
foto: Toyota

Toyota Supra, vyráběná v letech 1978-2002 v celkem čtyřech verzích, je mezi milovníky silných sportovních aut legendou. Když v roce 2007 Toyota představila na autosalonu v Detroitu koncept , začalo se jim po letech půstu konečně znovu blýskat na lepší časy.

Zatímco koncept FT-HS předpokládal hybridní pohon postavený na 3,5l šestiválci s celkovým výkonem kolem 400 koní, magazín The Detroit Bureau aktuálně informuje, že nová Supra by klidně mohl být čistý elektromobil.

Vzhledem k úzké spolupráci při vývoji elektrického pohonu s americkou automobilkou Tesla Motors (společně obě firmy vyvinuly nedávno uvedené elektrické SUV Toyota RAV4 EV) se přímo nabízí možnost, že by na nové elektrické Supře měla i Tesla nějaký podíl.

Nová Toyota Supra je podle The Detroit Bureau naprosto jistá věc. “Prezident [Akio Toyoda] mě požádal o vytvoření nástupce Supry jak jen to bude možné,” řekl údajně Tetsuya Tada, bývalý šéf vývoje sportovního modelu Scion FR-S.

Scion je značka automobilky Toyota pro severoamerický trh určená pro “Generaci Y”. Pod touto značkou se tam prodává např. mini-auto . Jak dlouho bude trvat, než se nová Supra objeví na trhu? Podle Tady až pět let.

4 Comments on “Nová Toyota Supra – bude na elektřinu od Tesly?”

Napsat komentář