Cestovatel si přestavěl elektromobil Tesla Model S na obytný vůz

Upravený elektromobil Tesla Model S cestovatele a podnikatele Travise Rabenberga nabídne možnost strávit pohodovou dovolenou v nejrychlejším obytňáku na světě.

Potenciálně nejrychlejší obytný vůz na světě. To je projekt Roamer od Travise Rabenberga.
foto: travistravels

Používat elektromobil Tesla Model S jako obytný vůz se může zdát jako poměrně odvážný nápad. Ovšem již v minulosti se objevila celá řada videí, ve kterých lidé zkoušejí, jaký komfort poskytují vozy kalifornské automobilky těm, kteří v nich chtějí přenocovat.

Nadšený cestovatel, konstruktér a odborník na přestavbu automobilů Travis Rabenberg na to však šel od lesa a elektromobil Tesla Model S 70D kompletně upravil tak, aby se v něm dala strávit příjemná dovolená.

Jak přesně bude automobil vypadat, ještě není úplně jasné. Rabenberg totiž zveřejnil hned několik studií vozu, přičemž každá z nich zobrazuje vytvořenou zástavbu v trochu jiném provedení.

Nicméně je jasné, že zástavba zabere kompletně celou zadní část automobilu. Její rozměry jsou 2,43 metru na délku a 1,82 metru na výšku. Po rozevření stříšky nástavby by se měl navíc prostor nad hlavou zvětšit o další 1,2 až 2 metry.

Automobil by měl disponovat vším, co je potřeba pro příjemné cestování. Kromě postele, která zabírá i prostor pro cestující v zadní části vozu, by mělo být ve voze instalováno umyvadlo, toaleta a zásobník na vodu o objemu 76 litrů. Na střeše by měl být navíc umístěn solární panel o výkonu 350 W.

Rabenberg má se svým projektem velké plány. Kromě toho, že by jej chtěl představit na výstavách Overland Expo či na SEMA, chce v příštím roce automobil dopravit do Anglie, odkud se s ním vydá až do Dubaje na Expo 2020.

Dalším cílem je překonat současný rychlostní rekord 227 km/h stanovený pro obytné vozy upraveným Fiatem Doblo. Rabenberg by chtěl tento rekord posunout na 150 mil v hodině, tedy překonat rychlost 241 km/h.

Poprvé svůj výtvor představí na výstavě věnované elektromobilitě pořádané státem Michigan, která se bude konat příští týden.

10 Comments on “Cestovatel si přestavěl elektromobil Tesla Model S na obytný vůz”

Napsat komentář