Elon Musk představil první oficiální ukázku chystaného kyberpunkového pick-upu

Elon Musk sdílel na Twitteru první grafiku znázorňující část chystaného elektrického pick-upu. Vůz popsal jako “kyberpunkové” auto s futuristickým designem.

První obrázek kyberpunkového Tesla pick-up elektromobilu. Která část auta to asi je?
foto: Tesla

Tesla se nechala již dříve slyšet, že po elektromobilu Tesla Model Y nabídne zákazníkům pick-up nadstandardních rozměrů. Ten by ráda představila ještě letos, a proto na něj začíná pomalu upozorňovat.

Během premiéry Tesla Model Y nechala automobilka na projekční obrazovce problikávat první oficiální ukázku připravovaného picku-upu. Nikdo z přítomných si však tohoto detailu nevšimnul, protože se tak stalo až na úplný závěr show, kdy se všichni soustředili na Model Y. Z toho důvodu se návrh objevil v sobotu na Twitteru Elona Muska.

Musk řekl, že tato novinka je jeho nejoblíbenější ze všech současných programů automobilky a zároveň vyjádřil obavy nad tím, že pro mnoho lidí bude elektrický pick-up až příliš futuristický. A není se čemu divit, protože na grafice vidíme něco, co by se standardním vozem dalo nazývat jen stěží.

Na internetu se začaly okamžitě objevovat návrhy vycházející ze zveřejněných tvarů, které se snaží vystihnout záměry Tesly. Jen na Redditu se objevila celá řada návrhů, které pracují především s umístěním dominantní linky LED světel. Jedná se o pohled na zadní část vozu? Nebo na přední?

V současné době je předčasné dělat jakékoliv závěry o tom, jak bude novinka vypadat. Potvrzené totiž zatím nejsou ani technické specifikace vozu, a tak se prozatím odhaduje pouze dojezd, který by měl být od 650 do 800 kilometrů na jedno nabití.

Elon Musk

6 Comments on “Elon Musk představil první oficiální ukázku chystaného kyberpunkového pick-upu”

Napsat komentář