Autosalon Ženeva 2019: Škoda představuje koncept elektromobilu Vision iV

Rok 2019 představuje mimořádný moment ve 124leté historii společnosti Škoda Auto – vstupuje totiž do éry eMobility. Studie Vision iV a koncept Klement nabízejí vhled do elektrické budoucnosti české značky.

Na ženevském autosalonu, který se koná od 5. do 17. března, představí Škoda veškeré své služby související s mobilitou.
foto: Škoda

Studie Vision iV je konkrétní vizí prvního čistě elektrického vozu značky Škoda vycházejícího z modulární platformy pro elektromobily (MEB). V příštích letech bude automobilka investovat zhruba dvě miliardy eur do alternativních pohonů a nových služeb souvisejících s mobilitou, což bude představovat největší investici v historii firmy, a do konce roku 2022 uvede na trh deset elektrifikovaných modelů.

Škoda Vision iV je předzvěstí budoucí rodiny vozů Škoda s čistě elektrickým pohonem. Studie je prvním vozem značky postaveným na modulární platformě pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. Zaujme svou atletickou karoserií a důrazem na aerodynamiku a nabídne velmi prostorný interiér.

Dvaadvacetipalcová kola představují výrazný optický prvek a dále podtrhují působivý vzhled vozu. Nápadnými detaily jsou také osvětlené krystalické prvky ve vertikálních žebrech masky chladiče nebo kamery namísto klasických zpětných zrcátek, jejichž kryty připomínají žraločí ploutve.

O bezemisní pohon se starají dva elektromotory, jeden na přední a jeden na zadní nápravě, díky čemuž Vision iV disponuje pohonem všech kol. Plochá ion-lithiová baterie je zabudovaná v podlaze vozu, čímž šetří místo, a umožňuje dojezd až 500 kilometrů v měřicím cyklu WLTP.

tisková zpráva

27 Comments on “Autosalon Ženeva 2019: Škoda představuje koncept elektromobilu Vision iV”

  1. Komu se nechce do Ženevy a rád by to viděl alespoň
    Komu se nechce do Ženevy a rád by to viděl alespoň uplácaný z hlíny :

    „Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi vystavuje až do neděle 17. března hliněný model designové studie Škoda Vision iV, aktuálně prezentované na autosalonu v Ženevě.“

    Možná s tím bude jezdit Věstonická Venuše 🙂

  2. že 2019 vstupuje do éry eMobility ?? cojeto zase za blbost,
    že 2019 vstupuje do éry eMobility ?? cojeto zase za blbost, tam už dvakrát byla, prvně 1992…

    kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/a1992-skoda-eltra-151/

    …podruhý 2011

    kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/skoda-octavia-green-e-line/

    …a vobojí jen simulovala za pochodu výroby autopopelnic mega ročně…

    kcc-hho.webnode.cz/elektromobil/statistiky/

    Ženeva???? to je přeci světoznámý voblbovací plácek pro tu havět novinářskou :)))))))))))))))))))))))

  3. Jsou na dobrý cestě, v hnusnosti čumáku už překonali i
    Jsou na dobrý cestě, v hnusnosti čumáku už překonali i tu držku Predátora co dává na svoje pekáče Tojota :))) Takhle to dopadá, když splácáte vśechny bezradný nápady ci máte dohromady. Prosil bych dozadu ještě chromovanej vejfuk ať je to dokonalý :)))

    1. Musím přidat svůj komentář, ale toto je opravdu mnohem
      Musím přidat svůj komentář, ale toto je opravdu mnohem horší než původní koncept Vision E, který považuji za naprosto uspokojivý (osobně se mi opravdu hodně líbil). Co je to zas napadlo za hovadinu s grilem v masce, když předprodukční ID i Seat gril nemají a Vision E ji také neměl.

    1. Vision bude za jen vižn to je počesku čumět. značí to
      Vision bude za jen vižn to je počesku čumět. značí to zas jen nehmatatelný koncept 😉 co je doma hochu to až se počítá :)))))

      novinky.cz/krimi/498902-policie-obvinila-zamestnance-skody-auto-z-kradeze-airbagu-a-volantu-za-400-tisic.html

Napsat komentář